• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всесвітній день моря

Опубліковано 29 вересня 2022 року, 10:45

Сьогодні відзначаємо Всесвітній день моря, який був заснований у 1978 році Асамблеєю Міжнародної Морської організації (ІМО).

Генеральний секретар ІМО Кітак Лім щороку виступає зі зверненням з нагоди Всесвітнього дня моря та визначає його тему. Цього року головною темою стали нові технології задля більш екологічного судноплавства. Тема покликана привернути увагу до нових ідей, інклюзивних інновацій, досліджень та розвитку, технологічного співробітництва для того, аби зробити судноплавство більш екологічним.

«Технологічні рішення, спрямовані на чистіше, безпечніше судноплавство, що відповідає принципам сталого розвитку, повинні приносити користь людям. Необхідно також враховувати їхній вплив на моряків», - зауважив Генеральний секретар ІМО Кітак Лім.

Зі свого боку Адміністрація судноплавства підтримує звернення Кітака Ліма, а також у Всесвітній день моря ми хотіли б відзначити важливість безпеки у морі, яка виявилась такою необхідною для економічного розвитку всього світу та України зокрема.