• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всесвітній день географічних інформаційних систем

Опубліковано 16 листопада 2022 року, 18:00

За ініціативою ряду великих американських компаній і організацій було вирішено щорічно відзначати Всесвітній день географічних інформаційних систем (Всесвітній день ГІС), який в цьому році припадає на 16 листопада.

Сьогодні своє професійне свято відзначають ті, хто має безпосереднє відношення до збору, зберігання і формування інформації, пов'язаної з графічною візуалізацією просторових даних про об'єкти географічних інформаційних систем.

ГІС – це сучасна комп'ютерна технологія для картування та аналізу об'єктів реального світу, також подій, що відбуваються поряд з нами. Зараз як ніколи ми відчуваємо потребу в точних даних та інформації. Різко зросли вимоги до оперативності й повноти висвітлення навігаційно-гідрографічного забезпечення та його складових, що посилює необхідність розробки та впровадження геоінформативних систем і технологій, об'єднанню інформаційних та моніторингових систем на єдиній картографічній основі.

Співробітники ДУ «Держгідрографії» забезпечують створення первинних даних з гідрографії та підгрупи тематичних даних, які становлять основний рівень вихідних географічних даних морського простору. У цьому відношенні ці дані являють собою багатофункціональний ресурс, який не має аналогів і може використовуватися в будь-яких галузях. А запроваджена Міжнародною гідрографічною організацією програма «Інфраструктура просторових даних: «морський вимір», вказує на необхідність проведення комплексних робіт (зйомок) із залученням новітніх засобів отримання інформації та даних.