• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Навчання в рамках інструменту TAIEX щодо імплементації Директиви Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 2016/1629 про встановлення технічних вимог до суден внутрішнього плавання

Опубліковано 18 листопада 2022 року, 14:00

16 та 17 листопада 2022 року відбулася експертна місія TAIEX за темою: «Імплементація Директиви Європейського Парламенту та Ради (ЄС) №2016/1629 про встановлення технічних вимог до суден внутрішнього плавання».

Метою заходу було надання експертної допомоги Державній службі морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України та Державному підприємству «Класифікаційне товариство «Регістр судноплавства України» щодо впровадження вимог Директиви Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 2016/1629 від 14 вересня 2016 року про встановлення технічних вимог до суден внутрішнього плавання, про внесення змін до Директиви 2009/100/ЄС і про скасування Директиви 2006/87/ЄС в національне законодавство, практичного застосування, процедур проведення аудитів визнаних організацій, встановлення технічних вимог до суден внутрішнього плавання, проведення перевірки суден на відповідність вимогам Директиви.

У заході ТАІЕІХ взяли участь представники Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України, ДП «Класифікаційне товариство «Регістр судноплавства України», Міністерства інфраструктури України та експерти проєкту ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро».

Під час навчання експерти з Франції, Хорватії та Німеччини ознайомили учасників з політикою, організацією та методами роботи адміністрацій щодо встановлення і контролю технічних вимог до суден внутрішнього плавання та визнання і взаємодії із визнаними класифікаційними товариствами в рамках Директиви.

Учасники заходу брали участь в обговоренні питань, пов’язаних з імплементацією Директиви № 2016/1629 у Франції, Хорватії та Німеччині, зокрема, увагу звернули на ті аспекти, які можуть бути корисними у впровадженні цієї Директиви у національне законодавство України. Крім цього, обговорили і більш практичні питання, зокрема, визнання та аудит класифікаційних товариств та підготовку до можливого аудиту ДП «Класифікаційне товариство «Регістр судноплавства України».

Захід ТАІЕХ сприятиме наближенню законодавства України до законодавства Європейського Союзу у рамках зобов’язань нашої держави за Угодою про асоціацію з ЄС.

Довідково:

TAIEX – це інструмент технічної допомоги та обміну інформацією Європейської Комісії. TAIEX підтримує державні органи управління щодо наближення, застосування та виконання законодавства ЄС, а також сприяє обміну найкращими практиками ЄС. Він значною мірою керується потребами та надає відповідний спеціальний досвід для вирішення проблем у короткий термін.