• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рішенням Кабінету Міністрів України було призначено нового Голову Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України — Ігнатенка Євгенія Олександровича

Опубліковано 26 грудня 2022 року, 15:45

Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів України було призначено нового Голову Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України — Ігнатенка Євгенія Олександровича.

До призначення на посаду Євгеній Олександрович захищав Україну від ворога у лавах ЗСУ. Він був командиром взводу 59-ої бригади імені Якова Гандзюка та разом з побратимами брав участь у звільнені Херсону, за що був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Весь трудовий шлях Євгенія Олександровича був пов‘язаний з судноплавством: він пройшов шлях від помічника капітана до директора судноплавної компанії.

З 2017 року і до початку повномасштабного вторгення росії Євгеній Олександрович відповідав за розвиток комерційної діяльності в компанії ТОВ «ГРЕЙН – ТРАНСШИПМЕНТ». У 2020 році його було обрано депутатом Миколаївської обласної ради VIII скликання та заступником Голови постійної комісії з питань промислової політики, підприємництва, транспортної інфраструктури, водного комплексу, енергетики, зв'язку та цифровізації. 

За професійні досягнення в морській галузі Ігнатенка Євгенія Олександровича неодноразово відзначали нагородами. В 2018 році він переміг у номінації «Прорив року на ринку річкових перевезень», а в 2020 році став переможцем у номінації «Відновлення флоту 2019».

 «У мене абсолютно європейський підхід до роботи чиновника. Держава – це сервіс. А сервіс має працювати на клієнта. Клієнт задоволений – це означає, що сервіс працює добре. В даному випадку основні клієнти Адміністрації судноплавства – це моряки, судновласники, транспортні компанії. Їм треба дати такий сервіс, який бажають вони, а не який бажає чиновник.

Я працював, так сказати, з іншого боку, тому добре знаю, про що говорю. Потрібно продовжити процеси цифровізації у роботі Адміністрації саме для того, аби полегшити адміністративні процедури для бізнесу та громадян.

Наразі бачу для себе декілька пріоритетів, а саме: забезпечення безпеки судноплавства у період льодової кампанії з метою належного функціонування гуманітарних коридорів для експорту української сільгосппродукції, а також перезавантаження системи дипломування моряків.

Ще один важливий напрямок роботи – імплементація європейських нормативів. Адже Україна йде в Євросоюз. Це не швидкий шлях: є певні процеси, певні узгодження. Але на цьому шляху не можна зупинятися.

Зараз ця посада - це моя ділянка фронту. Я сприймаю це саме так і зроблю все залежне від мене для перемоги», - прокоментував Євгеній Ігнатенко.