• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Коментар заступника Голови Адміністрації судноплавства Віктора Вишньова стосовно дозволу морякам виїзду закордон

Опубліковано 12 жовтня 2022 року, 16:00

Віктор Вишньов, заступник Голови Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України надав коментар Reuters щодо рішення Кабінету Міністрів України дозволити морякам виїжджати за кордон.

За його словами, цей крок є частиною зусиль України, щоб максимально збільшити поставки продовольства «зерновим коридором» через Чорне море за посередництва ООН.

«Ми розуміємо, що від моряків залежить робота «зернового коридору» і міжнародна логістика», – сказав Reuters Віктор Вишньов.

«Згідно з постановою, усі моряки, незалежно від того, чи виходять вони з українських портів, чи прямують за кордон для виконання контракту, можуть отримати можливість виїхати з України», – сказав він.

Відповідно до аналізу торговельних асоціацій Міжнародної палати судноплавства та BIMCO українські моряки складають 4% від загальної світової морської робочої сили з 1,89 мільйона моряків.

Повний коментар можна прочитати за посиланням: https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-sailor-permits-seen-crucial-grain-exports-global-shipping-2022-09-07/