• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відповіді на найпоширеніші питання щодо отримання «Підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів» від Адміністрації судноплавства

Опубліковано 27 вересня 2022 року, 11:01

Питання 1: при заповненні форми, я маю завантажувати кольорові або чорно-білі скан-копії документів?

Відповідь 1: немає різниці завантажувати кольорові або чорно-білі скан-копії Ваших документів. Головна вимога - читабельність.

Питання 2: якою має бути фотографія, яку я завантажую в форму?

Відповідь 2: фото, яке Ви додаєте до форми, буде міститись на довідці, яку видає Адміністрація судноплавства, та яку необхідно в подальшому пред'явити працівникам ДПСУ. Отже, фото має бути у форматі 3х4, НЕ селфі, та НЕ зроблене на фоні різнобарвних стін.

Питання 3: у якому форматі мають бути скан-копії та фотографія, яку я завантажую в форму?

Відповідь 3: формат скан-копій - pdf, jpeg. Це найбільш розповсюджені формати.

Питання 4: що таке РНОКПП?

Відповідь 4: «РНОКПП» - це ідентифікаційний код.

Питання 5: при заповненні форми, я маю завантажувати нотаріально завірені скан-копії документів?

Відповідь 5: ні, нотаріально завіряти документи не треба. Ви можете завірити документ таким чином: 1)зробіть скан-копію документа та роздрукуйте її; 2)власноруч завірте згідно з вимогами ДСТУ 4163:2020; 3)знов відскануйте вже завірену Вами особисто копію та завантажте її у форму.

Питання 6: що означає «скан-копії мають бути завірені належним чином»?

Відповідь 6: завірені згідно з вимогами ДСТУ4163:2020. Відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: - слів «Згідно з оригіналом» (без лапок); особистого підпису особи, яка засвідчує копію; її власного імені та прізвища; дати засвідчення копії.

Питання 7: при заповненні форми, я маю завантажувати ВСІ сторінки диплома?

Відповідь 7: скан-копія диплома потрібна лише з однієї сторони. Та сторінка, де містяться Ваші: ПІБ, номер диплому, дата його видачі, назва навчального закладу, спеціальність. НЕ ПОТРІБНО завантажувати  у форму додаток до Вашого диплома, де містяться Ваші оцінки.

Питання 8: що означає «Увага! Ваш профіль ще не пройшов верифікацію»?

Відповідь 8: якщо Ви бачите таке повідомлення: «Увага! Ваш профіль ще не пройшов верифікацію», тоді Вам необхідно просто очікувати на перевірку Ваших даних співробітниками Адміністрації судноплавства, яка відбувається в порядку черговості.

Питання 9: що означає «Увага! Ваш обліковий запис ще не пройшов активацію»?

Відповідь 9: якщо Ви бачите таке повідомлення: «Увага! Ваш обліковий запис ще не пройшов активацію», тоді Вам необхідно зайти на свою електронну пошту, знайти лист від Адміністрації судноплавства з кодом активації, та активувати свій профіль.

Відповідь 9 (2): якщо Вам на електронну пошту НЕ прийшов лист з кодом активації, тоді перейдіть за посиланням: seaman.marad.gov.ua/activation/do/resend, після цього в новому вікні повторно введіть свій E-mail, та очікуйте на новий лист з кодом активації.

Увага! Якщо Ви бачите повідомлення, про те, що Ваш E-mail вже використовується, тоді Вам так само необхідно його активувати! Не треба створювати інший обліковий запис з іншою E-mail адресою.

Питання 10: раніше при заповненні форми, я завантажив не завірені скан-копії своїх документів/зробив помилку при введенні особистих даних, що мені робити?

Відповідь 10: Вам необхідно зайти в «Особистий кабінет», і в розділі «Персональна інформація» внести зміни згідно із зауваженнями, які Ви отримали на електронну пошту від Адміністрації судноплавства (АС). Тут, Ви також можете наново завантажити вже завірені скан-копії документів.

Після того, як Ви внесли нові дані, натисніть «Зберегти», в результаті чого буде сформована нова заявка, яка надійде на опрацювання співробітникам АС. Очікуйте нового повідомлення на Вашу електронну пошту щодо її опрацювання.

Питання 11: наразі функція «Друкувати» Підтвердження відсутня, що мені робити?

Відповідь 11: в цьому випадку Вам просто необхідно очікувати на ПІДПИСАННЯ Вашого Підтвердження Головою Адміністрації судноплавства або його заступника. Після цього функція «Друкувати» стане активною.

«Затверджено» - це означає, що дані пройшли перевірку співробітниками АС, але Підтвердження ще не підписано Головою АС або його заступником. В цьому випадку, очікуйте на підписання.

«Підписано» - це означає, що дані пройшли перевірку співробітниками АС, та  підписання Головою АС або його заступника. В цьому випадку, натискайте на Підтвердження та завантажуйте свою довідку.

Питання 12: що робити, якщо мої освітні документи залишились на тимчасово окупованих територіях?

Відповідь 12: в цьому випадку Ви можете замість Вашого диплома завантажити у реєстраційну форму виписку з ЄДЕБО, яка містить QR-код. Після чого очікуйте на її перевірку співробітниками АС.

Питання 13: який час Підтвердження від Адміністрації судноплавства є дійсним?

Відповідь 13: «Підтвердження про отримання копій документів моряків» дійсне 30 днів. Ви можете податися на отримання нового Підтвердження в будь-який момент без повторної перевірки даних. Також, своє Підтвердження Ви можете перевірити за QR-кодом, який на ньому міститься - аналогічний документ відкриється на офіційному сайті АС.