• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на VRF.MARAD.GOV.UA

Опубліковано 29 березня 2023 року, 14:49

Нагадуємо, що верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на  VRF.MARAD.GOV.UA. Для прискорення та удосконалення процесу встановлення достовірності документів моряків створено зручний сервіс. Скористайтесь детальною інструкцією та отримайте підтвердження від Адміністрації судноплавства.  

Етап перший: РЕЄСТРАЦІЯ

На офіційному сайті Адміністрації судноплавства (https://marad.gov.ua) обираємо розділ «Верифікація» і переходимо за посиланням. Щоб створити новий обліковий запис, натискаємо «Створити обліковий запис». Після заповнення форми особистими даними натискаємо «Створити обліковий запис». У разі успішної реєстрації в системі вгорі сторінки з’явиться повідомлення «Ваш обліковий запис успішно створено».

У форму вносимо такі дані: електронна пошта; пароль; ПІБ; стать; дата народження; телефон; фотографія 3х4 см (не є обов’язковим полем реєстрації).

Етап другий: ЗАПИТ НА ВЕРИФІКАЦІЮ

В Особистому кабінеті натискаємо «Запит на верифікацію», заповнюємо необхідними даними поля у формі «Підтвердження кваліфікаційних документів» та натискаємо «Зробити запит». Після того як документ буде відправлений на верифікацію в Адміністрацію судноплавства, в Особистому кабінеті з’явиться повідомлення «Ваш запит успішно сформовано». Те саме повідомлення буде відправлено на електронну пошту, вказану під час реєстрації.

Увага! Для верифікації кожного окремого документа форма заповнюється окремо.

У форму вносимо необхідні дані залежно від типу документа: ПІБ; дата народження; iм’я англійською; прізвище англійською; стать; громадянство; звання; звання англійською; посада; посада англійською; стандарт компетентності згідно з конвенцією ПДНВ; додаткові дані згідно з кваліфікацією моряка українською та англійською. Обираємо тип документа до перевірки, додаємо його скан-копію та необхідну інформацію.

Етап третій: РЕЗУЛЬТАТИ ВЕРИФІКАЦІЇ

Статус запиту можна перевірити в Особистому кабінеті. Є чотири варіанти статусу запиту користувача: «Затверджено», «Відхилено», «В обробці», «Відмінено». Щоб відмінити зроблений запит, необхідно натиснути на кнопку у правому верхньому кутку запиту.

Результати перевірки запиту з’являться в Особистому кабінеті та на електронній пошті. Якщо документ дійсний, то в Особистому кабінеті статус документа змінюється на «Дійсний», водночас його можна буде завантажити з Особистого кабінету на українській та англійській мові. Так само на вказану під час реєстрації електронну пошту надійде відповідний лист з результатами верифікації. Якщо документ не дійсний, то в Особистому кабінеті статус документа змінюється на «Не дійсний», водночас його можна буде завантажити з Особистого кабінету на українській та англійській мові. Так само на вказану під час реєстрації електронну пошту надійде відповідний лист з результатами верифікації. Якщо форма запиту на перевірку документів була заповнена невірно, то в Особистому кабінеті у Запитах з’явиться статус «Відхилено» із зазначенням причини відмови. Так само на вказану під час реєстрації електронну пошту надійде відповідний лист з причиною відмови.

Увага! Моряки, які не отримали відповіді по верифікації документів можуть подати заяву в системі VRF.MARAD.GOV.UA., і отримати відповідь українською та англійською мовою.

Наголошуємо, що за новою процедурою дипломування в Україні оформлення та верифікація документів є компетенцією виключно Адміністрації судноплавства. Ми активно співпрацюємо з партнерами, щоб пришвидшити запуск процедури оформлення документів моряків онлайн, нівелювавши людський фактор.