• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Одесі розпочато роботу Державної кваліфікаційної комісії моряків в складі Адміністрації судноплавства

Опубліковано 23 березня 2023 року, 10:15

Ми розширили склад ДККМ, тепер вона також функціонуватиме і в Одесі. Від сьогодні Одеська ДККМ розглядатиме заяви моряків та приймати рішення щодо підтвердження компетенцій, а також проводитиме іспитування.

До складу ДККМ в Одесі ввійшли Корицька Ірина Василівна та Козачук Володимир Анатолійович - кожен з них має морську освіту та  практичний досвід плавання на міжнародних суднах.

Ірина Корицька випускниця Одеської національної морської академії, багато років працювала на суднах старшою помічницею капітана.

Володимир Козачук також закінчив Одеську академію та розпочав трудову діяльність з посади 4-го помічника капітана Чорноморського морського пароплавства. Має багаторічний досвід плавання на міжнародних суднах в тому числі, як капітан судна.

Жоден з членів ДККМ раніше не обіймав посад на державній службі в морській галузі. Відтак, Одеська ДККМ розглядатиме заяви моряків та приймати рішення щодо підтвердження компетенцій, а також проводитиме іспитування.

Отже тепер у моряків з’явилась можливість отримувати прозорі послуги в сфері дипломування в Одесі, за такими адресами:

в Адміністрацію судноплавства (м. Одеса, вул. Успенська, 4);

СЦ «Моррічсервіс» (м. Одеса, вул. М. Грушевського, 39-є).

Іспити в Одесі проводитимуться в СЦ «Моррічсервіс» (м.  Одеса, вул. М. Грушевського, 39-є).

Якщо за результатом розгляду заяви моряка ДККМ приймає рішення про видачу кваліфікаційного документа, отримати цей документ також можна за вищевказаними адресами.

Нагадуємо, що ДККМ в місті Києві вже повноцінно функціонує з 14 лютого, тож з тим, де можливо подати заяву, отримати кваліфікаційні документи та пройти іспит крім Одеси можливо ознайомитись за посиланням https://marad.gov.ua/ua/news/de-ta-yak-mozhna-podati-zayavu-projti-ispit-otrimati-kvalifikacijni-dokumenti-za-novoyu-proceduroyu.

Важливо зазначити, що виключно ті кваліфікаційні документи, що видані Адміністрацією судноплавства є легітимними. Наразі є тільки одна уповноважена особа на видачу кваліфікаційних документів. Всі кваліфікаційні документи, що були видані іншими, окрім уповноваженої особи, є незаконними. З метою здійснення перевірки документів моряків, до впровадження інформаційно-комунікаційної системи у сфері підготовки та дипломування членів екіпажів суден,  було прийнято рішення про здійснення їх верифікації за допомогою направлення відповідних документів на електронну пошту: [email protected].

Команда працює над впровадженням простого та безпечного рішення для дистанційної подачі, згодом у моряка з'явиться можливість отримувати послуги у сфері дипломування через портал Дія. Тож, закликаємо морську спільноту підтримувати прозорі процедури та оформлювати кваліфікаційні документи в єдиний законний спосіб передбачений постановою КМУ від 30.12.2022 №1499.