• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Одесі повноцінно функціонує нова ДККМ - там провели перший іспит для моряків.

Опубліковано 27 березня 2023 року, 17:17

10 березня в місті Одеса запрацювала Державна кваліфікаційна комісія моряків в складі Адміністрації судноплавства. З цього моменту члени Одеської ДККМ забезпечують там весь процес дипломування.

В СЦ «Моррічсервіс» в м. Одеса, відбувся перший іспит за допомогою визнаного міжнародною морською спільнотою тесту CES 6.0. Тестування проходили п’ять моряків, при цьому один з них не склав іспит.

Комп’ютерний іспит вважається успішно складеним, якщо моряк надав правильні відповіді на 70 відсотків запитань тестового завдання і більше. Після завершення іспиту ДККМ невідкладно ознайомлює моряка з його результатами, за якими автоматично за допомогою системи комп’ютерного тестування оформлюється сертифікат. ДККМ підписує сертифікат, після чого він видається моряку в паперовому вигляді.

Для того аби пройти іспит в Одесі, моряку необхідно особисто подати заяву:

в Адміністрацію судноплавства (м. Одеса, вул. Успенська, 4);

або СЦ «Моррічсервіс» ( м. Одеса, вул. М. Грушевського, 39-є).

Іспит проводиться не пізніше ніж через п’ять робочих днів від дати прийняття рішення ДККМ - необхідно очікувати на повідомлення про час місце та дату іспиту. Після отримання запрошення, моряк приходить на іспит у вказане місце (СЦ «Моррічсервіс», м. Одеса, вул. М. Грушевського, 39-є) та в призначений час. Перед початком проведення комп’ютерного іспиту член ДККМ здійснює ідентифікацію моряка за документом, що посвідчує особу. Комп’ютерний іспит проводиться за особистої присутності моряка.

Сертифікат, у якому зазначений результат комп’ютерного іспиту «склав» є підставою для отримання кваліфікаційних документів моряка, строк дії сертифіката становить п’ять років.