• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Українська делегація, до складу якої, входять й представники Адміністрації судноплавства, взяла участь у засіданні Робочої групи по юридичним та фінансовим питанням Дунайської Комісії

Опубліковано 24 травня 2023 року, 17:47

Українська делегація, до складу якої, входять й представники Адміністрації судноплавства, взяла участь у засіданні Робочої групи по юридичним та фінансовим питанням Дунайської Комісії, яке тривало з 16 по 18 травня 2023 р. у м. Будапешт (Угорщина) у штаб-квартирі Міжнародної міжурядової організації «Дунайська комісія».

У ході засідання обговорюються важливі для розвитку судноплавства України питання, пов’язані з міжнародним співробітництвом Дунайської Комісії, імплементацією європейського законодавства на Дунаї, а також стратегічні напрями діяльності Дунайської Комісії.

Нагадаємо, що дунайські порти є стабільним шляхом для експорту української продукції, раніше Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначав: «З 24 лютого 2022 року більшість морських портів України заблоковані. Працювати змогли тільки морські порти, які розташовані на Дунаї — Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ. Минулого року вантажоперевалка через ці порти становила понад 16 мільйонів тонн».