• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

UKRAINIAN PORTS FORUM 2019 (30 – 31 травня 2019 року, Одеса)

Опубліковано 30 травня 2019 року, 14:55

Голова Морської адміністрації Дмитро ПЕТРЕНКО та перший заступник Голови Морської адміністрації Дмитро БАРІНОВ беруть участь у UKRAINIAN PORTS FORUM 2019 (30 – 31 травня 2019 року, Одеса).
 Головною темою Форуму є спільні проекти України та ЄС щодо розвитку  коридорів TEN-T. Сукупний портфель інвестиційних проектів у портовій  промисловості оцінюється в 900 мільйонів євро. Відповідно до «Стратегії  розвитку морських портів України до 2038 року» інвестиції в промисловість можуть становити до 35 млрд гривень.
Серед учасників форуму заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк,  керівник програм співробітництва у Представництві ЄС в Україні Штефан  Шльонінг, голова Українського представництва Європейського  Інвестиційного Банку Жан-Ерік де Загон, керівник програм з  інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Україні Бахер  Ель-Хіфнаві, регіональний менеджер IFC в Україні Джейсон Бретт Пеллмар,  керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс, представники портового бізнесу,  бізнес-асоціацій та делегацій з понад 30 країн світу.
Центральна  панель Форуму – діалог із представниками Європейської Комісії, уряду та  бізнесу про можливості українських морських портів у єдиній логістичній  системі Європи та варіанти залучення форм фінансування й  співфінансування. Українські та європейські експерти обговорюють  наступні питання: розвиток морської промисловості в Чорному та  Азовському морях; основні тенденції в переробці зернових, контейнерних,  загальних, насипних вантажів в Україні та світі; технічні аспекти  реалізації інвестиційних проектів.
У перший день роботи UKRAINIAN  PORTS FORUM 2019 було офіційно представлено членів наглядової ради  Державного підприємства «Адміністрація морських портів України».
Незалежними членами наглядової ради АМПУ стали: Хуртьєне Вольфганг  (Hurtienne Wolfgang, Німеччина), Ян Ван Шоонховен (Jan Van Shoonhoven,  Нідерланди), Патрік Верховен (Patrick Verhoeven, Бельгія) та Юлія  Клименко.
Державу у Наглядовій раді представляють Перший заступник  голови Морської адміністрації Дмитро Барінов, Антон Ященко та Тарас  Троцький.


Довідково:
Конкурсний відбір на посади незалежних  членів наглядової ради ДП «АМПУ» було оголошено 11 жовтня 2018 року.  Кабінет Міністрів України на засіданні 6 лютого 2019 року погодив  кандидатури членів наглядової ради Державного підприємства  «Адміністрація морських портів України». На участь у конкурсному відборі  подали заяви 85 кандидатів з 16 країн світу, з них 46 українців та 39  іноземців. Незалежне оцінювання кандидатів здійснювала міжнародна  компанія з пошуку та відбору керівного персоналу Boyden Global Executive  Search.