• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Круглий стіл з питань морської безпеки в порту «UKRAINIAN PORTS: MARITIME SECURITY AGENDA»

Опубліковано 30 травня 2019 року, 15:03

Під час роботи UKRAINIAN PORTS FORUM 2019 Голова Морської адміністрації Дмитро ПЕТРЕНКО та Перший заступник Дмитро БАРІНОВ взяли участь у круглому столі з питань морської безпеки в порту «UKRAINIAN PORTS: MARITIME SECURITY AGENDA».

Мета – визначити шляхи усунення розбіжностей і бар'єрів щодо забезпечення взаємодії між учасниками морських сил безпеки, проаналізувати основні побоювання щодо залучення приватних охоронних організацій для посилення та підтримки портового режиму, показати успішні міжнародні приклади участі в цій справі приватних охоронних організацій, представити довгострокові плани USPA у питаннях морської безпеки.

Під час заходу відбулось обговорення основних питань практичної реалізації вимог міжнародного та національного законодавства щодо морської безпеки, належної організації й виконання охорони суден і портових споруд, налагодження взаємодії сторін щодо безпечного перебування морського транспорту в портах, особливості залучення громадських і приватних структур безпеки для зміцнення і підтримки безпечного перебування в порту.

«Знаю, що лише в діалозі можна напрацювати основні аспекти щодо забезпечення безпеки на морі, забезпечення безперебійної взаємодії суб’єктів, які беруть участь у морській безпеці.

Твердо переконаний, що такий формат співпраці, коли є можливість попрацювати разом, детально обговорити ряд питань,  провести консультування та обмін практичними навичками є надзвичайно важливим і ефективним аспектом  у реалізації державної політики» - наголошує очільник Морської адміністрації Дмитро ПЕТРЕНКО.