• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники КП «Морська пошуково-рятувальна служба» пройшли «Базовий курс з пошуку і рятування на морі» в Естонії

Опубліковано 21 серпня 2019 року, 17:58

З 12 по 19 серпня 2019 року у м. Таллінн, республіка  Естонія, представники казенного підприємства «Морська  пошуково-рятувальна служба» пройшли «Базовий курс з пошуку і рятування  на морі».

На базі Поліцейско-прикордонної служби республіки Естонія  українські морські рятувальники пройшли курс підготовки з естонськими  інструкторами за програмою «Базового курсу з пошуку і рятування на морі»

 Курс підготовки складався як з теоретичних, так і з практичних занять,  які відпрацювались у відкритому морі. Морські рятувальники виконували  практичні вправи у Балтійському морі у важких погодних умовах під  керівництвом досвідчених інструкторів та тренерів.  

Під час  практичних занять, морські рятувальники КП «МПРС» отримали важливий  досвід відпрацювання дій під час виконання  пошуково-рятувальної  операції з використанням спеціалізованого рятувального вертольоту,  зокрема підйому постраждалих з води та рятувального плоту.

Важливе  значення мали практичні заняття з самозбереження у воді, використання  особистого рятувального обладнання, для цього інструктори створювали  якомога більш складні умови під час виконання практичних завдань у  холодних водах Балтійського моря.

Окрім того, важливим етапом  фахової підготовки рятувальників були моральна підготовка, стійкість до  стресів та вміння швидко приймати правильні рішення у важких умовах.

Після закінчення курсу, всі представники КП «МПРС» отримали відповідні сертифікати.

 Рятувальники відзначили, що участь у відповідних заходах, допомагають  покращити професійні вміння та навички, необхідні під час виконання   пошуково-рятувальних операцій.

Взагалі, проведення навчання  персоналу на базі закордонних спеціалізованих навчальних закладів  забезпечує збільшення ефективності проведення пошуково-рятувальних  операцій казенним підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба», що  створює безпечні та надійні умови для торговельного мореплавства та  збереження людського життя на морі в межах морського  пошуково-рятувального району України.