• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Навчання в рамках інструменту TAIEX щодо єдиної системи моніторингу надводної обстановки

Опубліковано 29 листопада 2022 року, 14:50

З 21 по 25 листопада 2022 року відбулася експертна місія «Єдина система моніторингу надводної обстановки» в рамках інструменту TAIEX.

У заході взяли участь представники Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України, Міністерства інфраструктури України, КП «Морська пошуково-рятувальна служба» та експерти з Берегової охорони Італії.

З метою обміну досвіду між представниками Берегової охорони Італії, Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України та КП «Морська пошуково-рятувальна служба» під час заходу учасники обговорили основні передумови підвищення ефективності морських пошуково-рятувальних операцій в акваторіях Чорного і Азовського морів, забезпечення підтримки Національної системи пошуку і рятування на морі, питання обміну досвідом з іншими країнами стосовно проведення пошуково-рятувальних операцій, можливості підготовки адміністраторів програмного забезпечення єдиної системи моніторингу надводної обстановки з використанням автоматичної ідентифікаційної системи на Чорному та Азовському морях у пошуково-рятувальному районі України.

Під час навчання експерти ознайомили учасників зі способами підвищення ефективності морських пошуково-рятувальних операцій в акваторіях Чорного і Азовського морів. Учасники заходу активно брали участь в обговоренні питань, що стосувалися особливостей проведення пошуково-рятувальних операцій у різних країнах та можливостей імплементації їх на національному рівні в Україні.

Захід ТАІЕХ сприятиме наближенню законодавства України до законодавства Європейського Союзу у рамках зобов’язань нашої держави за Угодою про асоціацію з ЄС.

Довідково:

TAIEX – це інструмент технічної допомоги та обміну інформацією Європейської Комісії. TAIEX підтримує органи державного управління щодо наближення, застосування та виконання законодавства ЄС, а також сприяє обміну найкращими практиками ЄС. Він значною мірою керується відповідними потребами та надає спеціальний досвід для вирішення проблем у короткий термін.