• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Навчання спеціалізованого флоту КП «МПРС»

Опубліковано 20 березня 2019 року, 16:31

Спеціалізований флот казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна  служба» проводить регулярні планові навчально-тренувальні заходи з  метою постійного підтримання високої готовності до виконання завдань за  призначенням у морському пошуково-рятувальному районі України.

Протягом листопада минулого року – лютого нинішнього пошуково-рятувальні  катери та рятувальне судно «Сапфір» виконали низку  навчально-тренувальних виходів з відпрацювання спільних дій при  проведенні пошуково-рятувальних операцій.

 Командою рятувального судна «Сапфір» відпрацьовані дії координатора на  місці події (а призначенням Державного морського  рятувально-координаційного центра (ДМРКЦ). Під час тренувань був  задіяний допоміжний швидкісний рятувальний катер р/с «Сапфір» –  «ПРК-501», за допомогою якого були відпрацьовані завдання з оперативного  пошуку, підйому на борт та екстреного транспортування на головне судно  умовно постраждалих.

Екіпажі суден провели тренування з пошуку  потерпілих, безпечну передачу людини з борту на борт, оперативне  транспортування в безпечне місце тощо.

Також були здійсненні  перевірки організації різних видів зв'язку між пошуково-рятувальними  суднами та ДМРКЦ, який здійснював контроль і координував дії з виконання  планів пошуку.

Всі тренування проводилися у відповідності до  затверджених планів навчань, в дусі Міжнародних конвенцій та настанов із  пошуку й рятування.