• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Участь у підготовчій конференції МАМС

Опубліковано 20 березня 2019 року, 14:18

Фахівці підвідомчої Державній службі морського і річкового транспорту  України (Морської адміністрації) державної установи «Держгідрографія», у  якості Національного члена МАМС, взяли участь у третій (підготовчій)  дипломатичній конференції Міжнародної асоціації навігаційного  забезпечення мореплавства та маякових служб (МАМС), що пройшла з 12 по  14 березня у Туреччині в м. Стамбул. Головною темою конференції стала  запланована зміна статусу МАМС з  міжнародної асоціації на міжурядову організацію. Завдання делегації на  заході – отримання актуальної інформації про поточний стан та етапи  підготовки до зміни статусу МАМС задля визначення подальших дій щодо  збереження повноправного членства у новому форматі міжнародної  організації.

До цільової аудиторії конференції увійшли представники  дипломатичних відомств і маякових служб членів МАМС. Члени української  делегації в складі третього секретаря Департаменту міжнародного права  МЗС Гоар Габрелян, в.о. начальника ДУ «Держгідрографія» Олександра  Щипцова, його заступника Богдана Устименка та начальника міжнародного  відділу установи Алли Мягкової провели низку консультацій з  представниками національних членів і Секретаріату МАМС та виклали  позицію України щодо застосування нормативних механізмів і правових  інструментів, спрямованих на зміну статусу МАМС.

Окрему увагу  спеціалісти приділили вивченню нормативно-правової бази, що слугуватиме  для зміни статусу МАМС, питанню застосування офіційних і робочих мов у  майбутній міжнародній організації та, відповідно, потенційним фінансовим  наслідкам для держав-членів, забезпеченню безперервності функціонування  органів Асоціації та її технічної діяльності у сфері навігаційного  забезпечення мореплавства, а також збереженню відповідальності перед  морською спільнотою і традиційно високого рівня зобов’язань і  компетенції.

Разом з національними та промисловими членами МАМС  українська делегація ознайомилася з роз’ясненнями Секретаріату Асоціації  щодо додаткових переваг від набуття МАМС статусу міжурядової  організації (Intergovernmental Organization – IGO), зокрема у частині  зміцнення співробітництва між державами-членами МАМС щодо навігаційної   підтримки безпеки мореплавства завдяки розробці нової ієрархії керівних  документів, стандартів і рекомендацій МАМС, поліпшення гармонізації  засобів навігаційного обладнання у глобальних масштабах, зменшення  аварійності, зростання ефективності та кращого захисту морського  середовища.