• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Експерти з України разом з європейськими колегами оновлюють стандарти внутрішнього судноплавства в рамках CESNI

Опубліковано 06 грудня 2022 року, 12:30

Експерти з України разом з європейськими колегами оновлюють стандарти внутрішнього судноплавства в рамках CESNI.

29-30 листопада  у Страсбурзі, Французька республіка, відбулось чергове засідання Робочої групи з технічних вимог Європейського комітету з розробки загальних стандартів у сфері внутрішнього судноплавства (CESNI). Напрацювання цієї робочої групи в подальшому враховуються у Європейському стандарті, що встановлює технічні вимоги до суден внутрішнього плавання (ES-TRIN). Нова редакція цього документу затверджується та публікується кожні 2 роки.

Участь у засіданні взяли експерти з технічних питань у галузі внутрішнього водного транспорту від країн членів Європейського Союзу, Центральної комісії судноплавства по Рейну (CCNR) та Дунайської комісії, визнаних на європейському рівні відповідно до Директиви (ЄС) 2016/1629, а також від класифікаційних товариств країн Європи, серед яких було також ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України».

Основними питаннями, що розглядалися на даному засіданні, були напрацювання щодо технічних вимог до суден внутрішнього плавання:

зміни до вимог щодо електронного обладнання та систем, самопідйомних та висувних рульових рубок;

засобів збирання та використання відходів із суден;

застосування алюмінію в конструкції пасажирських суден та літій-іонних акумуляторів, що використовуються на борту суден;

тлумачення технічних вимог;

вимоги до двигунів внутрішнього згоряння, зокрема двигунів, які використовують такі альтернативні види палива як водень та метанол і які плануються використовувати на суднах внутрішнього плавання;

норми викидів в атмосферу від двигунів внутрішнього згоряння відповідно до Регламенту (ЄС) 2016/1628.

Довідково

Європейський комітет із розробки Стандартів у сфері внутрішнього судноплавства (CESNI) було створено в 2015 році з метою ухвалення технічних стандартів у різних галузях внутрішнього судноплавства, що відносяться зокрема до суден, інформаційних технологій, екіпажу та безпеки, на які посилатимуться відповідні правила на європейському та міжнародному рівнях, включаючи Європейський Союз, з метою їх застосування, обговорення, єдиного тлумачення та застосування зазначених стандартів.

CESNI складається із представників держав-членів CCNR та Європейського Союзу, Європейської Комісії, міжнародних організацій, включаючи річкові комісії та визнані організації, а також держав-спостерігачів.