• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Детальна інструкція з отримання «Підтвердження про отримання копій документів моряків» від Адміністрації судноплавства.

Опубліковано 10 вересня 2022 року, 09:00

Детальна інструкція з отримання «Підтвердження про отримання копій документів моряків» від Адміністрації судноплавства.

Етап перший: РЕЄСТРАЦІЯ

Крок 1: заходимо на головну сторінку офіційного сайту Адміністрації судноплавства (далі АС) (https://marad.gov.ua/ua) та натискаємо «Підтвердження про отримання копій документів моряків» або безпосередньо за посиланням: https://seaman.marad.gov.ua/register.

Крок 2: заповнюємо форму, яка відкриється у новому вікні.

Крок 3: після заповнення  форми натискаємо «Створити обліковий запис».

В форму вносимо такі дані: електронна пошта; пароль; ПІБ; Ім'я англійською; прізвище англійською; стать; дата народження; телефон; фотографія (3х4 см); РНОКПП (ідентифікаційний код); серія та номер посвідчення особи моряка; дата видачі посвідчення особи моряка; скан-копії посвідчення особи моряка; серія та номер документу, що підтверджує здобуття фахової освіти; дата видачі документу, що підтверджує здобуття фахової освіти; скан-копії документу, що підтверджує здобуття фахової освіти і кваліфікації; після завантаження документів оберіть кваліфікацію моряка і зазначте серію, номер, дату видачі кваліфікаційних («робочих») документів, скан-копії документів, що засвідчують кваліфікацію (свідоцтво фахівця або дипломи + ендорсменти - в залежності від належності до рядового або командного складу). Скан-копії (ПОМ і документи, що підтверджують здобуття фахової освіти і кваліфікації), які Ви завантажуєте  в форму, мають бути належним чином ЗАВІРЕНІ.

Крок 4: після того, як Ви натискаєте «Створити обліковий запис», Вам на електронну пошту має прийти лист з кодом активації, або з посиланням на Ваш «Особистий кабінет».

Увага, якщо на вказану Вами електронну пошту НЕ прийшов лист з кодом активації, тоді перейдіть за посиланням: seaman.marad.gov.ua/activation/do/resend та натисніть  «Перевислати», після цього в новому вікні повторно введіть свій E-mail.

Етап другий: ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Крок 1: в результаті успішної перевірки наданих Вами даних співробітниками АС, в «Особистому кабінеті» стане активною кнопка «Отримати підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів».

Якщо Ваші дані НЕ пройшли успішну перевірку, співробітники АС надішлють лист на вказану Вами електронну адресу, де буде вказана причина відмови. В такому разі, Вам необхідно зайти в «Особистий кабінет», і в розділі «Персональна інформація» внести зміни згідно з зауваженнями, які Ви отримали на електронну пошту від АС. Після того як Ви внесли нові дані, натисніть «Зберегти», в результаті чого буде сформована нова заявка, яка автоматично надійде на опрацювання співробітникам АС.

Крок 2: натискаємо «Отримати підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів», після чого на новій сторінці ставимо позначку в полі «Я підтверджую, що ознайомлений із обов'язком щодо повернення в країну по закінченню контракту».

Крок 3: натискаємо «Зробити запит», в результаті чого Ваш запит відправляється на обробку та підписання Голови АС або його заступника. Підписання займає певний час, Ви не обмежені у кількості запитів на Підтвердження, але НЕ ТРЕБА надсилати багато запитів до отримання Вами підписаної довідки - це уповільнює загальний процес видачі довідок!

Етап третій:  ОТРИМУЄМО ПІДТВЕРДЖЕННЯ

Крок 1: після того, як на Вашу довідку накладено електронний підпис Голови АС або його заступника, у Вашому особистому кабінеті з'явиться «Підтвердження про отримання копій документів моряків» зі статусом  «Підписано».

Крок 2: натискаємо на «Підтвердження про отримання копій документів моряків».

Крок 3: далі, натиснувши «Документ» - «Переглянути файл», Ви можете переглянути «Підтвердження про отримання копій документів моряків» БЕЗ підпису Голови АС або його заступника. Натиснувши «Підписаний документ» - «Переглянути файл», Ви можете завантажити «Підтвердження про отримання копій документів моряків» з підписом Голови АС або його заступника у форматі .PS7.

Натиснувши «ДРУКУВАТИ», Ви можете завантажити та роздрукувати САМЕ ТАКЕ «Підтвердження про отримання копій документів моряків», яке НЕОБХІДНО в подальшому пред'явити працівникам ДПСУ.

Після того, як Ви отримали від АС «Підтвердження про отримання копій документів моряків», Ви можете податися на отримання нового Підтвердження в будь-який момент без повторної перевірки даних. Також, своє Підтвердження Ви можете перевірити за QR-кодом, який на ньому міститься - аналогічний документ відкриється на офіційному сайті АС.