• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Більше 25 000 моряків вже отримали Підтвердження від Адміністрації судноплавства, що є однією із необхідних умов перетину державного кордону під час дії воєнного стану

Опубліковано 28 квітня 2023 року, 15:32

З моменту набрання чинності постанови КМУ від 2 вересня 2022 р. № 992  Адміністрація судноплавства (далі - АС) видає «Підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів».

Що необхідно зробити аби отримати Підтвердження:

Крок 1: зайти на головну сторінку офіційного сайту Адміністрації судноплавства (marad.gov.ua) та вибрати «Підтвердження про отримання копій документів моряків» або безпосередньо за посиланням https://seaman.marad.gov.ua/register.

Крок 2: заповнити форму та натиснути «Створити обліковий запис».

В форму завантажити належним чином завірені скан-копії: посвідчення особи моряка; документа, що підтверджує здобуття фахової освіти; робочих документів (дипломи та підтвердження до них для командного складу, свідоцтво фахівця для рядового складу).

Крок 3: після перевірки даних співробітниками Адміністрації судноплавства, в «Особистому кабінеті» з'явиться кнопка «Отримати підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів». Після обробки запиту «Підтвердження  про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів» підписує Голова АС або його заступник - це Підтвердження необхідно в подальшому надати прикордонникам та у військкоматах.

«Підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів» дійсне протягом 30 днів з моменту підписання. Для отримання Підивердження з новою датою підписання скористайтесь інструкцією за посиланням: https://cutt.ly/H9wDVKn.

Якщо Ви подаєте копії документів на розгляд Адміністрації судноплавства вперше, тоді Вам необхідно дотримуватись цієї інструкції: https://bit.ly/3LvUrG6.