• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

18 вересня 2019 року, під час спільного патрулювання на річці Дністер (Біляївського району Одеської області) були здійснені попереджувальні заходи

Опубліковано 24 вересня 2019 року, 16:29

За повідомленням із Чорноморського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України на річках та водоймищах Одеської області саме в цей осінній період активізується рибна ловля з маломірних (малих суден). Але, разом із таким пожвавленням активності рибалок, суттєво збільшується кількість правопорушень. Адже чимала кількість таких рибалок нехтують правилами поводження на водних об’єктах та правилами безпеки судноплавства, що може призвести до трагічних наслідків. Із метою запобігання та попередження непередбачених наслідків під час здійснення риболовлі, у Чорноморському міжрегіональному управлінні триває активна співпраця з представниками управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області з патрулювання на річках та водоймищах Одеської області. І це дає результати.
Так, 18 вересня 2019 року, під час спільного патрулювання на річці Дністер (Біляївського району Одеської області) були здійснені попереджувальні заходи. З’ясувалося, що любителі риболовлі хоча й усвідомлюють, але не завжди дотримуються навіть елементарних норм поводження на воді під час здійснення керування маломірними (малими) суднами. Тому таке патрулювання було своєчасним та носило попереджувальний характер. Увагу власників суден знову акцентували на наступному: керувати маломірним (малим) судном дозволено лише тій особі, яка має відповідне посвідчення судноводія та, обов’язково – глибокі фахові навички; обов’язкова наявність на маломірних (малих) суднах рятувальних засобів на кожну особу, яка перебуває на цьому судні.
Водночас, на тих, хто свідомо нехтує вимогами безпеки судноплавства, зухвало порушує вимоги безпеки і поводження на воді, було складено адміністративні протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення. Серед найбільших виявлених правопорушень: відсутність рятувальних засобів, здійснення керування судном особою яка не має права керування тощо.
 У Чорноморському міжрегіональному управлінні зазначили, що профілактична робота буде постійною, що має позитивно вплинути на безпеку судноплавства під час здійснення риболовлі власниками маломірних (малих) суден.