• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зустріч Голови Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України В. Кіндратіва з Головою Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Т. Еллвудом.

Опубліковано 20 липня 2022 року, 17:59

Сьогодні відбулась зустріч Голови Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України В. Кіндратіва з Головою Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Т. Еллвудом.

Також, на зустрічі був присутній Дмитро Барінов, заступник голови Адміністрації морських портів.

На початку зустрічі Віталій Зіновійович подякував представникам Великої Британії за надану допомогу та сталу підтримку України в протистоянні військовій агресії росії.

Основною метою діалогу було поглиблення співпраці у сфері логістичних ланцюгів експортних поставок сільськогосподарської продукції, які було розірвано через повномасштабну військову агресію рф проти України.

Також, під час зустрічі обговорили:

  • пропускну спроможність річкової інфраструктури, яка наразі є недостатньою для повноцінної заміни морських портів, адже здатна забезпечувати експорт максимум до 2 – 2,5 млн т зерна на місяць;
  • розблокування морських портів, які наразі здатні експортувати 5 - 10 млн т зерна на місяць, що є недостатнім для забезпечення світового постачання продовольства та природних ресурсів, що походять з України;
  • можливу підтримку Великобританії у питанні того, аби зробити Одесу основним експортним хабом.