• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту у Чорноморському регіоні

Опубліковано 16 квітня 2019 року, 13:00

Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитро Петренко та заступник Голови Дмитро Балибердін беруть участь у черговому  засіданні Комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту у Чорноморському регіоні.  

Довідково:

Комітет Чорноморського меморандуму з контролю державою порту в Чорноморському регіоні створено шляхом підписання відповідного меморандуму 7 квітня 2000 року в Стамбулі (Туреччина). Підписантами стали країни Чорноморського басейну: Україна, Туреччина, Грузія, Болгарія, Румунія і Росія. Для України зазначений меморандум набув чинності 19 квітня 2002 року.

Україна є повноправним членом Комітету Чорноморського Меморандуму, який скликається раз на рік почергово в кожній з держав-учасниць, з метою вирішення нагальних питань у сфері контролю суден державою порту та забезпечення безпеки судноплавства у регіоні. На засіданнях Комітету Чорноморського Меморандуму за запрошенням можуть брати участь представники Міжнародної морської організації та Міжнародної організації праці, але без права голосу.

Голова Державної служби морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація) Дмитро Петренко у 2018 році був обраний головою комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту в Чорноморському регіоні (Чорноморський меморандум).