• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За період роботи Державної кваліфікаційної комісії моряків в складі Адміністрації судноплавства, до нас звернулись більше 1300 моряків з метою отримання кваліфікаційних документів

Опубліковано 15 травня 2023 року, 15:53

За період роботи Державної кваліфікаційної комісії моряків в складі Адміністрації судноплавства, до нас звернулись більше 1300 моряків з метою отримання кваліфікаційних документів, понад 1000 з них отримали позитивне рішення відповідно до оновленої процедури дипломування. 

 Наразі, ДККМ функціонує в Києві та Одесі, саме там моряк може подати заяву та у разі позитивного рішення ДККМ, отримати кваліфікаційні документи. Іспити на підтвердження/подовження кваліфікації та видача документів відбуваються за спрощеною та прозорою процедурою.

 Станом на сьогодні уповноваженими особами Адміністрації судноплавства було виготовлено більше майже 2000 кваліфікаційних документів. При цьому, лише 96 моряків отримали відмову у видачі кваліфікаційних документів, з причин передбачених постановою №1499.

 Єдиним кваліфікаційним тестом для моряків на підтвердження/подовження кваліфікації є всесвітньо визнаний CES 6.0. На кожному іспиті присутні члени ДККМ, при цьому сам іспит проводиться виключно в сервісних центрах «Моррічсервіс». Після завершення тестування моряка одразу ознайомлюють з його результатами, які оформлюються автоматично за допомогою системи комп’ютерного тестування, що унеможливлює зовнішній вплив. 192 моряки за рішенням ДККМ були направлені на іспит, більше половини з них вже успішно пройшли тестування та отримали відповідний сертифікат.

 Команда Адміністрації судноплавства працює над повноцінною реалізацією змін у сфері підготовки та дипломування моряків. Невдовзі морську спільноту чекають новини щодо результатів співпраці Міністерства відновлення, Адміністрації судноплавства у співпраці з USAID/UK aid проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах стосовно впровадження онлайн послуги у сфері дипломування через Дія.

Те саме стосується і змін до Положення про звання осіб командного складу та порядок їх присвоєння, зокрема, й виправлення помилки у таблиці відповідності звань капітанів та осіб командного складу.