• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Українська делегація взяла участь у 23-тьому засіданні представників Комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту у Чорноморському регіоні (Констанца, Румунія)

Опубліковано 11 травня 2023 року, 17:15

«Контроль державою порту відіграє важливу роль в гарантуванні безпеки на морі для життя людини, суден, портів та інших видів  діяльності у морській галузі. Сприяння та підтримка співпраці як ключового компоненту успіху неможливі без колективних зусиль, адже зміцнення міжнародного співробітництва забезпечило створення ефективних механізмів реагування на проблемні аспекти в судноплавстві, що не відповідають загальноприйнятим світовим стандартам», - наголосив керівник Морської Адміністрації Румунії та віце-голова засідання PSCC23 капітан Думітраче Космін-Лаурентіу.

На 23-му засіданні Комітету були присутні всі 6 членів Меморандуму: Болгарія, Грузія, Румунія, російська федерація, Туреччина та Україна, а також спостерігачі від Молдови, Меморандуму Абуджа, Середземноморського Меморандуму (представленого делегацією Туреччини), Паризького Меморандуму, Токійського Меморандуму та Угоди  Вінья-дель-Мар. З метою сприяння подальшій координації дій щодо контролю державою порту Комітет схвалив пропозицію про надання статусу спостерігача всім регіональним угодам з безпеки мореплавства.

Комітет погодився взяти участь у якості спостерігача в проєкті Європейського агентства з морської безпеки (EMSA) під назвою "Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів" (BCSEA ІІ) та розглянути можливість подальшої співпраці з EMSA для організації спільних заходів. Маючи на меті посилити обмін досвідом та розвивати можливості Чорноморського меморандуму, Комітет також ухвалив рішення щодо участі представників EMSA на наступному засіданні Комітету.

Комітет погодився оновити формат річного звіту, звіту про проведення Концентрованої інспекційної кампанії (СІС), списку спостережень за суднами і списку затримань суден з метою підвищення якості подачі інформації та полегшити процес її пошуку, а також забезпечити системний, логічний та впорядкований метод її представлення.

Делегація України брала активну участь в обговоренні актуальних питань щодо закріплення норм Міжнародного Морського Права в міжнародному судноплавстві, відстоювала інтереси нашої держави під час обговорень. Дякуємо учасникам за співпрацю.