• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З 30 по 31 січня було проведено Навчання спеціалістів з імплементації Конвенції Міжнародної організації праці 2006 року про працю в морському судноплавстві

Опубліковано 06 лютого 2019 року, 15:02

Європейським агентством з безпеки на морі (EMSA) в рамках проекту безпека на морі, охорона та забезпечення безпеки навколишнього середовища в районах Чорного та Каспійського морів, який фінансується Європейським Союзом у період з 30 по 31 січня було проведено Навчання спеціалістів з імплементації Конвенції Міжнародної організації праці 2006 року про працю в морському судноплавстві. Участь у заході прийняли представники країн-бенефіціарів Комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту у чорноморському регіоні. Семінар проводився з метою обміну досвідом, та обговорення проблем та їх якнайшвидшого вирішення в ході імплементації Конвенції.

Конвенції МОП, СОЛАС, МАРПОЛ та ПДНВ, встановлюють законні рамки в межах яких регулюється питання безпеки, охорони, запобігання забрудненню та умови праці на борту суден. Конвенція МОП була прийнята на 94 сесії Міжнародної організації праці в 2006 році та вступила в силу 20 серпня 2013 року. Головною метою прийняття конвенції стало встановлення гідних умов праці для моряків, шляхом встановлення мінімальних вимог для життя та побуту на судні. На тренінгу були обговорені положення щодо умов працевлаштування, час роботи та відпочинку, оплати праці, проживання та умови відпочинку, забезпечення безпеки праці та здоров’я, та інші питання.

Дуже велика увага була приділена врегулюванню питань щодо встановлення вимог до крюїнгових компаній та відповідальності крюїнгових агентств, здійснення контролю з боку держави за дотриманням ними законодавства щодо працевлаштування моряків.

Детально розглядались питання охорони здоров’я моряків, порядок проведення медичного огляду та необхідності розміщення переліку закладів охорони здоров’я на сайті Морської адміністрації, які мають право проводити медичний огляд моряків.

В складі української делегації, яка брала участь у семінарі, була представник Державної служби морського та річкового транспорту України (Морської адміністрації), директор Департаменту правового забезпечення та міжнародних відносин Ситник Світлана Григорівна.