• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як скористатись послугами з дипломування засобами порталу Дія та що робити після?

Опубліковано 27 вересня 2023 року, 10:25

        Як скористатись послугами з дипломування засобами порталу Дія та що робити після ?

Ми запустили послуги з дипломування на порталі Дія для всіх моряків. Тож як оформити кваліфікаційний документ онлайн та що необхідно для отримання оригіналу на бланку державного зразка в Адміністрації судноплавства.

Спочатку користувачу необхідно перейти за посиланням: https://bit.ly/3Re8YuL щоб подати заяву на присвоєння або підтвердження звання/кваліфікації.

Зареєструватись або авторизуватись на порталі Дія можливо за допомогою електронного підпису. Далі, необхідно заповнити онлайн-заявку, додати до неї всі необхідні документи та підписати електронним підписом.

Після того як заявку буде розглянуто Державною кваліфікаційною комісією моряків (ДККМ), користувач отримує повідомлення про рішення на електронну пошту та в особистому кабінеті.

Увага! Якщо користувач не отримав рішення протягом 5 днів, йому немає необхідності подавати заявку знов. Це означає, що заявка моряка знаходиться на розгляді та невдовзі буде отримане моряком.

Далі, оригінал відповідного кваліфікаційного документа підписується уповноваженою особою Адміністрації судноплавства, також уповноваженій особі необхідний час для внесення даних про виготовлений документ.

Після чого моряк або його представник може отримати оригінал кваліфікаційного документа в Києві (просп. Берестейский, 14) або Одесі (вул. Успенська, 4).


        Для отримання кваліфікаційного документа необхідно мати при собі:

-фото моряка розміром 3,5 х 4,5 см;

-квитанцію про сплату за бланк кваліфікаційного документа;

-при підтвердженні звання, оригінали кваліфікаційних документів, які повертаються до Адміністрації судноплавства;

-при отриманні через представника, оригінал довіреності та її нотаріально завірена копія.

Також при отриманні кваліфікаційних документів представник моряка має показати свій паспорт.

Електронний образ кваліфікаційного документа з’являється в особистому кабінеті на Порталі Дія відразу після підписання уповноваженою особою Адміністрації судноплавства.


        Наразі засобами порталу Дія можливо оформити такі кваліфікаційні документи:

- дипломи та підтвердження капітана, старшого помічника капітана, вахтовго помічника капітана, радіооператора (загальний/обмежений), старшого механіка, другий механік суден з головними двигунами будь-якої потужності, вахтового механіка;

-свідоцтва фахівця з підготовки за розширеною програмою для здійснення вантажних операцій на нафтових танкерах, на танкерах - газовозах, на танкерах - хімовозах, а також свідоцтво фахівця про проходження початкової підготовки для здійснення вантажних операцій на нафтових танкерах та танкерах-хімовозах та на танкерах - газовозах.


Наразі перелік не є вичерпним, до нього увійшли ті звання та кваліфікаційні документи, котрі були відтестовані та готові для запуску для широкого кола користувачів Порталу Дія. При цьому, список буде розширюватись та дуже скоро включатиме всі можливі варіанти.