• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація «Держгідрографії» у Канаді

Опубліковано 07 березня 2019 року, 11:13

З 4 березня триває триденний візит фахівців підвідомчої Державній службі морського і річкового транспорту України (Морської адміністрації) державної установи «Держгідрографія» до Канади. Завдання – налагодження співробітництва з колегіальною Гідрографічною службою Канади задля обміну досвідом з питань використання сучасних технологій, оснащення та засобів виробництва, підготовки фахівців-гідрографів і морських картографів відповідно до чинних галузевих стандартів та світової усталеної практики, а також налагодження ділових зв’язків з постачальниками послуг та канадськими компаніями - виробниками спеціалізованого обладнання. 

 

Під час першого дня візиту члени делегації у складі  в. о. начальника установи Олександра Щипцова, його заступника Богдана Устименка, начальника міжнародного відділу Алли Мягкової та начальника гідрографічного відділу Юрія Смірнова провели інформативну зустріч із колегами з регіонального Атлантичного офісу Гідрографічної служби Канади, під час якої обговорювались, зокрема, питання щодо зміцнення співробітництва з підготовки й навчання фахівців, застосування досвіду у сфері модернізації гідрографічних потужностей установи та розвиток напрямку океанографічних досліджень.  

Додаткового імпульсу зустрічам надало залучення до них Надзвичайного та Повноважного Посла України в Канаді Андрія Шевченка та Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука. За їх сприяння упродовж наступних двох робочих днів наші фахівці взяли участь у «круглих столах» з представниками канадських компаній-виробників гідрографічного та навігаційного обладнання. З ними проведені перемовини та консультації з метою вивчення ринку гідрографічного, океанографічного, навігаційного обладнання й технологій та можливостей їхнього використання для модернізації технічних засобів «Держгідрографії».

Довідково:

Гідрографічна служба Канади є однією з найефективніших у світі. Вона зміцнює безпеку судноплавства вздовж найдовшої берегової лінії у світі протяжністю у 131 650 морських миль і розповсюджує близько 200 000 навігаційних паперових й електронних карт на рік.