• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася нарада з актуальних питань взаємодії державних органів та крюїнгових компаній

Опубліковано 08 грудня 2021 року, 13:00

Вчора, 07 грудня 2021 року, відбулася нарада з актуальних питань взаємодії державних органів та крюїнгових компаній.

У заході взяли участь заступник Міністра інфраструктури Васьков Ю.Ю., Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Кіндратів В.З., в.о. начальника Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків Лавриненко В.Ю., директор ДП «Моррічсервіс» Костюк І.В., представники крюїнгових компаній і проєкту TAPAS.

У ході зустрічі були обговорені наступні питання:

- механізми та процедури спрощення взаємодії у сфері підготовки та дипломування моряків;

- алгоритм подачі документів для продовження дії диплому моряка по стажу, необхідний для мінімізації відмов у підтвердженні;

- підтвердження кваліфікації моряків методом CES-тестування;

- відповідність електронних документів конвенційним вимогам і нормам ІМО.

Під час наради Голова Морської адміністрації Віталій Кіндратів подякував Асоціації «Всеукраїнське Об'єднання Крюінгових Компаній», яка надала своїх представників для оглядів НТЗ, в яких проводиться підвищення кваліфікації морського складу. Він повідомив, що станом на сьогодні оновлюється список закладів, які можуть надавати навчально-тренажерні послуги; паралельно розробляється порядок і методологія, щоб закрити так звані «ксерокси», які видають документи день-у-день без належної підготовки моряків.

За словами Голови Морської адміністрації, на сьогодні повністю вирішено питання бланків і паспортів моряків.

Дякуємо всім присутнім за аргументований діалог. Практика зустрічей в рамках взаємодії державних органів і бізнесу у сфері дипломування моряків є необхідною передумовою розвитку галузі і наближення до Європейських стандартів.