• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урядовий портал: Державна служба морського та річкового транспорту України зробила ще один дієвий крок у напрямку реформування морської галузі

Опубліковано 30 травня 2019 року, 22:10

Сьогодні з метою забезпечення  зручності та доступності отримання державних послуг у сфері морського та  річкового транспорту відкрито перший центр обслуговування для моряків державного підприємства «Моррічсервіс».

Щороку сотні тисяч моряків України звертаються до держави щодо  отримання документів, а саме: посвідчення особи моряка, свідоцтва на  управління малого та маломірного судна, фахівця суднової команди  морських суден та іншими. І люди, які мають дуже складну професію весь  цей час стикалися із забюрократизованістю процедур, корупцією,  розпорошеністю функцій державних установ, чергами, обмеженими датами для  отримання послуг. «Моррічсервіс» дозволить побудувати єдину прозору  державну систему надання послуг, а черги та можливість планувати  особистого час упорядковуються електронними сервісами.

«В Україні близько 200 000 моряків. Щороку держава надає більше 100  тисяч послуг українським морякам. Лише в Одесі щороку документи вперше  або повторно необхідні 22 000 громадян. Кожні 5 років моряк потребує  оновлення своїх свідоцтв та дипломів.

На сьогодні в Україні – це вперше, коли з’явиться проект,  орієнтований на надання сервісу від держави для моряків. Для нас – це  важливий крок вперед для впорядкування функціонування цієї галузі, що  дозволить розвинути усі необхідні напрямки та спростити відносини моряка  з державою», - наголосив заступник Міністра інфраструктури України Юрій  Лавренюк.

Вивчення громадської думки показало, що моряки вже давно сподіваються  на єдину зручну систему отримання послуг, зокрема: ведення документації  відповідними органами он-лайн (тобто, можливість фізично не приносити  документ, наприклад, заяву або сертифікат), доступність інформації та  послуг он-лайн на сайті, автоматична пролонгація дипломів, створення  єдиного державного центру з надання комплексних послуг морякам.

«Сьогодні ми відкриваємо перший в Україні сучасний сервісний центр  для моряків в Одесі. До 2019 року ставимо за мету – відкрити такі центри  у Маріуполі, Херсоні та Ізмаїлі та відкрити онлайн-кабінет клієнта,  яким зможуть користуватися як моряки, так і власники суден. До 2021 року  планується запуск 14 таких центрів по Україні.

У центрах це вперше, коли на одній локації моряк може отримати усі  необхідні послуги – від проходження державної кваліфікаційної комісії до  подовження дії документів. Окрім того, наша мета об’єднати усі послуги у  сфері морського та річкового транспорту на одній локації», - означив  плани розвитку Голова Державної служби морського та річкового транспорту  України Дмитро Петренко.

Загалом у ДП «Моррічсервіс» планують надавати організаційно-технічне  забезпечення для 75-ти необхідних морякам послуг та згодом розширити  перелік можливостей розвитку підприємства з метою надання усіх сервісів  для моряків на одній території.

Черги та планування часу клієнтів упорядковується тут електронними  сервісами, подача документів – 15-30 хв., 20 працівників за день зможуть  приймати до 150 звернень.


За матеріалами «Урядовий портал»