• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Третього червня в Одесі розпочав роботу другий Європейсько-азіатський морський саміт - 2019

Опубліковано 03 червня 2019 року, 21:50

У саміті взяли участь перший заступник Голови Державної служби морського та річкового транспорті України Дмитро Барінов,  Генеральний секретар Міжнародної федерації транспортників Стівен  Коттон, голова ПСРМТУ Михайло Кірєєв, представники членських організацій  Міжнародної федерації транспортників з Японії, Сінгапуру, Германії,  Норвегії, Голландії, Філіппін та Індії, представники  МЗС України, Інспекції з підготовки й дипломування моряків, провідних  навчальних заходів України, компаній з питань працевлаштування  українських моряків, а також члени ПРМТУ – українські моряки.

Метою  саміту є презентація України як однієї з провідних країн, де готують  кадри для світового судноплавства, показ іноземним судновласникам  переваги українських моряків, просування їх на морському світовому ринку  праці. Сьогодні в Україні налічується близько 120 тисяч моряків, що  працюють на суднах іноземних судновласників. Чим привабливіші сьогодні  українські моряки для потенційних роботодавців, тим більше буде створено  робочих місць для них, з'явиться можливість працевлаштування в  престижні компанії з гідними умовами праці та високим рівнем заробітної  плати, тим більше інвестицій отримає Україна на морську освіту.

Перший заступник Голови Державної служби морського та річкового  транспорту України Дмитро Барінов привітав від імені Голови Морської  адміністрації Дмитра Петренка всіх учасників саміту.

Під час  обговорення Дмитро Барінов акцентував увагу на тісній співпраці й  взаємодії з усіма учасниками саміту та зацікавленими сторонами.

Також Дмитро Анатолійович наголосив на тому, що Морська адміністрація  тримає на постійному контролі здійснення фахової підготовки моряків та  має на меті сприяння підвищенню якості надання освітніх послуг в  морській галузі.

«Пріоритетним завданням Морської адміністрації у  цій сфері є ратифікація «Конвенції про працю в морському судноплавстві»,  - наголосив перший заступник Голови Державної служби морського та  річкового транспорту України Дмитро Барінов.