• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Суд ухвалив рішення на користь прозорого дипломування моряків: вимоги щодо зупинення дії постанови Уряду №1499 та заборони Адміністрації судноплавства виконувати визначені нею повноваження були відхилені

Опубліковано 21 квітня 2023 року, 13:25

З моменту прийняття Урядом постанови №1499 в Україні розпочалась реформа процедури дипломування, яка максимально наближає цей процес до міжнародних вимог та практик. В рамках реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 №1499 Адміністрацією судноплавства ліквідовуються будь-які корупційні ризики, а вплив людського фактору зводиться до мінімуму, тому повернення до «старих схем» неможливе.

Зміни впроваджені постановою не влаштовують осіб, які протягом довгого часу «заробляли» на документах моряків. Ці особи неодноразово намагались зупинити дію відповідної постанови через суд, так само і цього разу колишні члени ДКК при ІППДМ наполягають на тому, що постанова №1499 порушує їх права. Вони звернулись до Шостого апеляційного адміністративного суду стосовно забезпечення позову у справі №320/1062/23 щодо зупинення дії постанови Уряду та заборони Адміністрації судноплавства виконувати визначені даною постановою повноваження. Нагадуємо, що в межах даних судових проваджень позивачами неодноразово подавались заяви про забезпечення позову, які не були задоволені судом першої інстанції.

Сьогодні суд ухвалив рішення на користь українських моряків та прозорих процедур в дипломуванні. Позивачу було відмовлено у задоволенні вимог щодо зупинення дії постанови №1499 та заборони Адміністрації судноплавства виконувати повноваження, визначені відповідною постановою. Дякуємо за таке рішення, попереду на нас чекає багато роботи з повноцінної реалізації постанови.