• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Щодо роботи Державних кваліфікаційних комісій

Опубліковано 28 жовтня 2020 року, 14:29

Для інформації зацікавлених!

Статтею 51 Кодексу торговельного мореплавства України визначено, що до зайняття посад капітана та інших осіб командного складу допускаються особи, які мають відповідні звання, встановлені Положенням про звання осіб командного складу морських суден та порядок їх присвоєння, що затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах морського і річкового транспорту.

Присвоєння звань засвідчується видачею дипломів або кваліфікаційних свідоцтв після успішного складання іспитів у державній кваліфікаційній комісії.

Порядок роботи Державних кваліфікаційних комісій (далі – ДКК), затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 07.05.2007 № 377, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.05.2007 за № 529/13796.

Основними завданнями ДКК є підтвердження кваліфікації моряків, присвоєння або підтвердження передбачених законодавством звань особам командного складу та підтвердження кваліфікації осіб суднової команди, позачергове підтвердження кваліфікації моряків, підтвердження кваліфікації  осіб командного складу для видачі пільгових дозволів.

До складу ДКК входять голова та члени ДКК.

Інформуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2020 р. № 739 «Деякі питання підготовки та дипломування моряків», яка набуде чинності 22.11.2020, встановлено, що до повноважень Морської адміністрації належатиме, зокрема, утворення постійно діючих державних кваліфікаційних комісій для підтвердження кваліфікації моряків, забезпечення їх роботи, а також підтвердження кваліфікації моряків у постійно діючих державних кваліфікаційних комісіях.

У зв’язку з цим, та з метою безперебійної роботи ДКК, пропонуємо висококваліфікованим фахівцям, які пройшли відповідну атестацію та відповідають вимогам, встановленим Порядком роботи Державних кваліфікаційних комісій, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 07.05.2007 № 377, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.05.2007 за № 529/13796, надавати свої кандидатури з метою можливого подальшого залучення до роботи ДКК (за згодою).

Інформацію щодо кандидатів просимо надавати на електронну адресу: [email protected].