• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався прийом документів для обміну посвідчення судноводія малогомаломірного судна (посвідчення судноводія ММС) на міжнародне посвідчення на право управління прогулянковим судном

Опубліковано 05 квітня 2023 року, 10:14

Розпочався прийом документів для обміну посвідчення судноводія малого/маломірного судна (посвідчення судноводія ММС) на міжнародне посвідчення на право управління прогулянковим судном.

Відповідно до Порядку підготовки та підтвердження кваліфікації судноводіїв малих суден і водних мотоциклів, а також видачі міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 07 січня 2023 року № 8, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.03.2023 за № 421/39477, обмін посвідчення судноводія ММС на Посвідчення здійснюється на підставі письмової заяви власника, за його бажанням.

Для обміну посвідчення ММС старого зразка на міжнародне посвідчення на право управління прогулянковим судном необхідно сплатити адміністративний збір та звернутись до Адміністрації судноплавства із відповідною заявою.

Вартість послуги: 

10 робочих днів після подання заяви - 536,80 грн (0,2 розміру прожиткового мінімуму);

5 робочих днів після подання заяви - 1342,00 грн (0,5 розміру прожиткового мінімуму).

Перелік необхідних документів:

заява (зразок за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/104/f524473n259.docx);

кольорова фотокартка розміром 3 × 4 см;

копія чинного документа про придатність до управління судном (прогулянковим/малим судном) за станом здоров’я (за пред’явленням оригіналу);

оригінал посвідчення судноводія ММС;

копія документу про сплату адміністративного збору.

Видача Посвідчення здійснюється протягом п’яти або десяти робочих днів, відповідно до розміру адміністративного збору, сплаченого за адміністративну послугу, з дати прийняття заяви без підтвердження кваліфікації в КК та без додаткового навчання. Подати заяву та результати її розгляду можна отримати з понеділка по п’ятницю за такими адресами:

Адміністрація судноплавства, м. Київ, проспект Перемоги, 14 (перший поверх, вхід праворуч від центрального входу)  - (044) 294-60-16

Чорноморське міжрегіональне управління, м. Одеса, вул. Успенська, 4 - (093) 415-48-91

Подільсько-Карпатське міжрегіональне управління, м. Кам’янець Подільський, вул. Івана Мазепи, буд. 44; м. Луцьк, вул. Словацького, 28а - (098) 349-59-64

Дунайське міжрегіональне управління, м. Ізмаїл, вул. Портова, 16 - (098)464-29-78.

Також, повідомляємо, що до 31 грудня 2024 року заміна посвідчення стернового-моториста маломірного судна із вкладним талоном на Посвідчення здійснюється без додаткового навчання та без складання іспиту у КК протягом п’яти або десяти робочих днів, за бажанням заявника, з дати прийняття заяви (зразок за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/104/f524473n260.docx).

Заміна посвідчення стернового-моториста маломірного судна після закінчення строку його дії на Посвідчення здійснюється за результатом успішно складеного іспиту у КК без додаткового навчання, протягом п’яти або десяти робочих днів, відповідно до розміру адміністративного збору, сплаченого за адміністративну послугу, з дати прийняття заяви.

Звертаємо увагу, що подання заяви на обмін (заміну) посвідчення, відповідно до Порядку, здійснює безпосередньо власник (особисто заявник). Водночас, отримати Посвідчення може власник або його уповноважена особа.