• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

❗росія продовжує посилювати атаки на цивільні іноземні судна та українську портову інфраструктуру

Опубліковано 14 жовтня 2024 року, 11:22

Протягом 6, 7 та 9 жовтня 2024 року держава-агресор тричі атакувала порти Великої Одеси. Кожен наступний обстріл супроводжувався більш серйозними пошкодженнями та втратами. росія забрала життя дев’ятьох портовиків, громадян України, і поранила десятьох осіб, у тому числі чотирьох громадян Сирії.

Також постраждали торговельні судна під прапорами третіх держав: “PARESA” (Сент-Кіттс і Невіс), “OPTIMA” (Палау) та “SHUI SPIRIT” (Панама).

Загалом за останні три місяці росія пошкодила або знищила майже 300 портових об’єктів та 22 цивільних суден. Постраждали працівники морських портів, стивідорних компаній, члени екіпажів суден – усього 79 осіб.

російська федерація свідомо перешкоджає українському експорту та порушує стабільність продовольчої безпеки. Наслідки обстрілів відчувають у першу чергу десятки країн Азії, Африки та Латинської Америки, що отримують продукцію аграрного сектору України.

Такі протиправні дії не повинні залишитися без реакції міжнародної спільноти. росія має нести відповідальність за скоєні злочини проти цивільного населення та вільного судноплавства.