• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проєкт міжнародної технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро»: обмін досвідом задля наближення українського законодавства в галузі внутрішнього водного транспорту та судноплавства до законодавства ЄС

Опубліковано 27 березня 2024 року, 17:48

Проєкт міжнародної технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро»: обмін досвідом задля наближення українського законодавства в галузі внутрішнього водного транспорту та судноплавства до законодавства ЄС

В рамках Проєкту Адміністрація судноплавства в складі української делегації відвідала Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту Німеччини та Центральну комісію судноплавства по Рейну (CCNR).

Із залученням профільних експертів обговорили процедуру впровадження Директиви ЄС 2016/1629 щодо встановлення технічних вимог до суден внутрішнього плавання та стандарту ES-TRIN, а також впровадження та практичне застосування норм Директиви ЄС 2017/2397 про визнання професійних кваліфікацій у внутрішньому судноплавстві. Питання досить складні та комплексні, тому потребують залучення досвіду інших держав.

Приділили особливу увагу питанням, пов’язаним з нормами європейського законодавства, які є новими для української системи підготовки персоналу суден внутрішнього плавання та визнання українських документів, які будуть видаватись за новими вимогами, на внутрішніх водних шляхах ЄС.

Відвідали заклади системи підготовки персоналу суден внутрішнього плавання. Ознайомились з підходом до професійно-технічного навчання: тренажери, іспити, освіта, вимоги до навчальних програм та професійна підготовка членів екіпажів суден внутрішнього плавання. Також, в фокусі уваги отримання кваліфікаційних документів: адміністративні процедури, задіяні органи, система контролю та моніторингу, цифровізація процесів.

Познайомились з роботою та впровадженням річкових інформаційних служб (РІС) на Рейні.

Зі свого боку делегація презентувала прогрес щодо імплементації норм основних директив ЄС в галузі ВВТ в національне законодавство. Також, поговорили про особливості функціонування ВВТ в умовах постійних обстрілів з боку рф та війни на території України.

Отримали багато підтримки з широкого кола питань та налаштованість в наданні допомоги, консультації, подальшого обміну досвідом.