• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зміни до існуючих у північно-західній частині Чорного моря систем розподілу руху суден

Опубліковано 11 серпня 2022 року, 15:07

Адміністрація судноплавства, ДУ «Держгідрографія» та Посольство України у Сполученому Королівстві Великої Британії продовжує відстоювати інтереси України на міжнародній арені та виконувати свої зобов’язання за міжнародними договорами у сфері торговельного мореплавства.

         Представники української делегації, у дистанційному режимі, взяли активну участь у роботі Групи експертів з установлення шляхів руху суден (Experts Group on Ships’ Routing) у період з 13 до 17 червня 2022 року Міжнародної морської організації.

Так, українською делегацією було представлено пропозицію України щодо внесення змін до існуючих у північно-західній частині Чорного моря систем розподілу руху «Підходи до портів Одеса та Іллічівськ» і «Між портами Одеса та Іллічівськ» шляхом поєднання їх в єдину систему розподілу руху (СРР) «Підходи до портів Чорноморськ, Одеса та Південний».

Під час обговорення представники делегації російської федерації здійснили спробу заблокувати схвалення  пропозицій України, посилаючись на неможливості запровадження запропонованої Україною системи розподілу руху у зв’язку з мінною небезпекою в регіоні. Разом з тим, Міжнародним експертам було вказано на реального винуватця хаотичного мінування Чорного та Азовського морів – російську федерацію та на ситуацію з блокуванням судноплавства у районі СРР, що склалася внаслідок цього.

За результатами розгляду пропозиції України Група експертів з установлення шляхів руху суден схвалила проєкт змінених систем розподілу руху та відповідних заходів «Підходи до портів Чорноморськ, Одеса та Південний» з метою прийняття Комітетом з безпеки на морі для впровадження через шість місяців після його прийняття, що відображено у звіті Групи експертів з установлення шляхів руху суден NCSR 9/WP.4 від 17.06.2022.

Під час 9-ї сесії Підкомітетом з навігації, зв’язку, пошуку та рятування (NCSR) за рішучої підтримки держав-партнерів було схвалено та передано на остаточне затвердження Комітетом з безпеки на морі (02-11 листопада 2022 р.) пропозиції України щодо внесення змін до існуючих у північно-західній частині Чорного моря систем розподілу руху «Підходи до портів Одеса та Іллічівськ» і «Між портами Одеса та Іллічівськ» шляхом поєднання їх в єдину систему розподілу руху (СРР) «Підходи до портів Чорноморськ, Одеса та Південний».