• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Приведення Правил користування водних об'єктів для плавання на маломірних (малих) суднах у відповідність із законодавством

Опубліковано 01 липня 2019 року, 13:56

Кожна область має свою специфічну місцевість, призначену для  судноплавства, а тому і Правила користування водних об'єктів для  плавання на маломірних (малих) суднах є різними для всіх регіонів  України та враховують особливості для їх користування.

На даний час  Морською адміністрацією спільно з обласними радами на виконання вимог  Закону України «Про транспорт», Водного кодексу України, Положення про  Державну службу морського та річкового транспорту України, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України  від 06.09.2017 № 1095, ведеться відповідна робота, направлена на  приведення Правил користування водних об'єктів для плавання на  маломірних (малих) суднах у відповідність із законодавством.

Варто  зазначити, що інспектори Морської адміністрації уповноважені проводити перевірку суднових документів на маломірних (малих) суднах і документів  на право управління ними.

«Вода є не тільки джерелом життя, здоров’я  і задоволення, але й джерелом небезпеки для життя людини. Вода не  прощає помилок. Тому знання та виконання правил користування водних  об'єктів для плавання на маломірних (малих) суден є вкрай необхідним», -  наголошує Голова Морської адміністрації Дмитро Петренко.

 Пріоритетом роботи Морської адміністрації і надалі є вжиття відповідних  заходів, спрямованих на удосконалення здійснення державного нагляду  (контролю) на морському та річковому транспорті та належного  функціонування системи управління безпекою судноплавства.

Морська  адміністрація вкотре закликає судноводіїв та власників суден неухильно  дотримуватися вимог нормативних актів, які регламентують безпеку  судноплавства.

Якщо ви будете уважними й обережними і будете  дотримуватися відповідних Правил, ваша діяльність принесе вам лише  радість і комфорт!