• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Морської пошуково-рятувальної служби ознайомились з системою пошуку та рятування Данії

Опубліковано 26 листопада 2021 року, 10:00

Минулого тижня представники казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» на чолі з директором Віктором Сударевим відвідали Данію.

Основною метою візиту було ознайомлення з функціонуванням системи пошуку та рятування Данії, огляд потужностей, пошуково-рятувальних одиниць, тренажерного центру, а також штабу Адміральського флоту Данії.

Особливу увагу під час візиту було приділено огляду морських суден, що виконують пошуково-рятувальні роботи в зоні відповідальності Данії, в тому числі, в тяжких льодових умовах в районі Гренландії та Фарерських островів, а саме, корабля Її Величності KNUD RASMUSSEN. Таке багатофункціональне судно льодового класу перебуває на озброєнні ВМС Данії з 2008 року та здатне здійснювати патрулювання та пошуково-рятувальні роботи на великій відстані від берега.

Представники Морської пошуково-рятувальної служби також відвідали вертолітний підрозділ Королівських військово-повітряних сил Данії розташований у м. Каруп. Даний підрозділ також відповідає і за здійснення пошуку та рятування, медичну евакуацію потерпілих, а також транспортування.

Крім ознайомлення із структурою системи пошуку та рятування, були проведені зустрічі директора КП «МПРС» з компаніями що спеціалізуються на сегменті пошуку та рятування.

Українська делегація також мала можливість зустрітися з послом України в Данії Михайлом Видойником.

Очільник Морської пошуково-рятувальної служби зазначив надзвичайну користь такого візиту до данських колег та можливості майбутньої співпраці з вищезазначеними компаніями, а також виразив подяку посольству Королівства Данії в Україні та посольству України в Данії за організацію та підтримку цих заходів.