• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представник Адміністрації судноплавства взяв участь у навчальному курсі з навичок щодо розслідування аварійних морських подій

Опубліковано 22 червня 2023 року, 09:28

Представник Адміністрації судноплавства взяв участь у навчальному курсі з навичок щодо розслідування аварійних морських подій, від Європейського агентства з морської безпеки (EMSA) у м. Лісабон, Португальська Республіка.

Під час навчання була передбачена можливість вивчення ключових принципів щодо розслідування аварійних морських подій та основних положень міжнародного законодавства, законодавства Європейського Союзу, ролі EMSA в цьому процесі, а також із особливостями процесу проведення оцінки місця аварійної морської події, визначення небезпеки на місці, оцінки ризиків, методами збору речових доказів та впливом людського фактору на їх виникнення. Окрім того, було отримано інформацію щодо розроблення рекомендацій з безпеки, формату та змісту повідомлень, пов’язаних з безпекою мореплавства.

Учасники з України успішно виконали практичні завдання, пройшли тестування та отримали відповідні сертифікати. Навички та знання отримані під час проведення курсу будуть використовуватись ними на практиці, а також під час розробки пропозицій щодо удосконалення законодавчих, нормативно-правових та організаційних засад у сфері розслідування аварійних морських подій та забезпечення безпеки мореплавства.

На фото організатори та учасники навчання: колеги з Азербайджану, Молдови, Туреччини, Грузії, Казахстану,  викладачі з Іспанії та Нідерландів.

Дякуємо організаторам (EMSA) за надану можливість.