• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Подякував партнерам за співробітництво з Україною і запросив до подальшого розширення співпраці під час Українського морського заходу в Сінгапурі

Опубліковано 15 жовтня 2024 року, 13:07

Цими днями в Сінгапурі проходило засідання Виконавчого комітету Міжнародної ради морських роботодавців (IMEC). Близько 70 представників глобальних судноплавних та обслуговуючих галузь компаній, профільних організацій, банків та сінгапурських партнерів української морської галузі були запрошені на Український морський захід, організований ПРМТУ.

З сінгапурськими й міжнародними партнерами були обговорені шляхи та інструменти міжнародної підтримки української морської галузі, найму українських моряків та надання їм необхідних послуг, в тому числі відповідними регуляторними закладами Сінгапуру.

Був радий долучитися від імені Адміністрації судноплавства до Морського вечора в Сінгапурі в режимі відеоконференції та висловити вдячність міжнародній спільноті:

«Морський вечір у Сінгапурі відбувається у час глобальної невизначеності та зростання викликів безпеки. Щодня ми спостерігаємо грубі порушення свободи судноплавства внаслідок повномасштабної агресії росії проти України. Порти руйнуються, судна обстрілюються. Українські ж моряки позбавлені можливості вільного професійного зростання.

Протиправні дії росії, однак, не перешкода для нас. Ми продовжуємо: здійснювати реформи дипломування; впроваджувати цифрові сервіси; удосконалювати національні процедури, щоб відповідати міжнародним стандартам.

І присутність морської спільноти на цьому заході – величезний крок до відбудови блакитної економіки України. Міжнародна підтримка – наш ключ до визначеного майбутнього кар’єри українських спеціалістів.

Тільки громадяни цивілізованих демократичних країн мають працювати на суднах іноземних держав – ким є українці. Російські моряки ж не відповідають цьому баченню цінностей ООН. Поки росія свідомо порушує їх, не повинно бути місця тим, хто не поважає норми морського права.

Тож Адміністрація судноплавства дуже пишається своїми моряками рядового і командного рівня, які є чисельною та кваліфікованою силою у світі. Вони доповнюють нашу економіку та будуть імідж України в світі. Висловлюю вдячність усім присутнім представникам морської спільноти за неоціненну глобальну підтримку».

Голова IMEC Белал Ахмед підкреслив важливість підтримки українських моряків у цей складний період: «У Сінгапурі майже всі міжнародні судноплавні компанії наймають українських моряків, і намагаються забезпечити їм найкращі умови.

Новини про обстріл цивільних суден завдають нам глибокого болю, адже вмирають невинні моряки, що виконують важливу роль у глобальній економіці. Ми розуміємо, наскільки важко працювати на судні в небезпечних умовах, водночас переживаючи за своїх близьких.

Ми всі співчуваємо і щиро бажаємо, щоб цей темний час закінчився швидше. Ваша невтомна праця заслуговує на безмежну вдячність. Ви мандруєте світом, виконуючи важливу роботу, яку ми цінуємо, і ІМЕС завжди буде з вами. Щиро вам дякуємо».