• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Особи рядового складу тепер також зможуть отримувати послуги з дипломування прозоро та доступно

Опубліковано 20 грудня 2023 року, 09:32

Особи рядового складу тепер також зможуть отримувати послуги з дипломування прозоро та доступно.

З початку року Адміністрація судноплавства надавала послуги з дипломування особам командного складу, наразі такі послуги вже отримали 20 000 моряків. Наступний великий крок: дипломування рядового складу, який становить немалу частину українських моряків.

Набрав чинності відповідний наказ Мінінфраструктури від 05.09.2023 № 784 «Деякі питання дипломування осіб рядового складу екіпажів морських суден», яким відповідно затверджено Правила дипломування осіб рядового складу складу екіпажів морських суден.

Для того щоб отримати свідоцтво фахівця вахтового матроса, кваліфікованого матроса, вахтового моториста, кваліфікованого моториста, суднового електрика, суднового кухаря та боцмана, моряк подає заяву та необхідний пакет документів до Адміністрації судноплавства або «Моррічсервіс».

На даний момент заява подається моряком у паперовій формі: особисто, через представника або реєстрованим поштовим відправленням.

Наступний крок - це запровадження можливості подачі заяви в електронній формі засобами Порталу Дія.

Звертаємо увагу, що копії відповідних документів, що додаються до заяви моряком, повинні бути належним чином засвідчені шляхом проставлення відмітки «Згідно з оригіналом», особистого підпису особи, яка засвідчує копію, та прізвища, імені, по батькові (за наявності) і дати засвідчення копії.