• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Онлайн-зустріч з представниками INTERTANKO з питання забезпечення та реалізації прав українських моряків

Опубліковано 25 березня 2024 року, 17:06

Філіп Белчер, Директор з морських питань INTERTANKO, акредитований представник при IMO, відмітив, що досвід та якість підготовки українських моряків цінуються асоціацією, зокрема це стосується капітанів та старших помічників капітанів.

Асоціація має стійке бажання співпрацювати та брати на роботу все більше українських моряків. Зі свого боку я всіляко цьому сприятиму.

Які питання обговорили з керівництвом INTERTANKO:

  • процедура працевлаштування українських моряків та виїзду на роботу за кордон під час повномасштабної війни проти України;
  • можливість отримання українського посвідчення особи моряка за кордоном та діяльність Адміністрації судноплавства в цьому напрямку;
  • верифікацію документів українських моряків за допомогою нашого онлайн-сервісу vrf.marad.gov.ua;
  • дипломування моряків в рамках Полярного кодексу. Зазначив, що в Україні діє три навчально-тренажерні заклади, які здійснюють відповідну підготовку на підставі Модельних курсів ІМО.

Насамкінець подякував учасникам за корисну зустріч та запросив делегацію ІНТЕРТАНКО з офіційним візитом до України.

INTERTANKO є міжнародною асоціацією незалежних власників танкерів, яка з 1970 року представляє інтереси своїх членів на національному, регіональному та міжнародному рівнях. У власності та експлуатації Асоціації 3747 танкерів, а також 175 дійсних членів-власників танкерів. 

 На зустрічі були присутні: Філіп Белчер (Директор з морських питань INTERTANKO), Дімітріс Фокас і Шаші Хані (представники Комітету з питань людського фактору INTERTANKO), Євген Лісученко (радник Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії, заступник Постійного представника України при IMO).