• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Новий алгоритм подачі заяви для отримання кваліфікаційних документів

Опубліковано 29 червня 2023 року, 15:30

Завдяки змінам, внесеними до постанови Кабінету Міністрів України  №1499 від 30.12.2022, моряки можуть подавати заяви до Адміністрації судноплавства наступним чином:

ОСОБИСТО (моряк приходить особисто до Адміністрації судноплавства або ДП «Моррічсервіс» та подає заяву у паперовій формі додаючи до неї необхідний пакет документів);

ЧЕРЕЗ ПРЕДСТАВНИКА (представник моряка приходить особисто до Адміністрації судноплавства або ДП «Моррічсервіс» маючи при собі НОТАРІАЛЬНО ПОСВІДЧЕНУ ДОВІРЕНІСТЬ, НОТАРІАЛЬНО ЗАВІРЕНУ КОПІЮ ДОВІРЕНОСТІ та ОРИГІНАЛИ ДОКУМЕНТІВ МОРЯКА необхідних для подачі (оригінал довіреності та документів моряка залишається при подачі у представника).  Також представнику необхідно мати документ, що підтверджує його особу);

ПОШТОВЕ ВІДПРАВЛЕННЯ (МОРЯК: надсилає заяву та необхідний пакет документів до Адміністрації судноплавства рекомендованим поштовим відправленням. ПРЕДСТАВНИК: надсилає заяву та необхідний пакет документів до Адміністрації судноплавства рекомендованим поштовим відправленням, а також додає  НОТАРІАЛЬНО ЗАВІРЕНУ КОПІЮ ДОВІРЕНОСТІ).

Реквізити для відправки: Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України, просп. Берестейський (Перемоги), 14, м. Київ, 01135).

Копії документів, що додаються моряком до заяви у паперовій формі, мають бути завірені (підписані) моряком. До документів додаються фотокартки моряка розміром 3,5 х 4,5 сантиметра.

Також дуже скоро стане можливим ще один спосіб подачі заяви для отримання кваліфікаційних документів, а саме через портал Дія.

Нагадуємо, що в паперовій формі (моряку або його представнику) можна подати заяву:

в Адміністрації судноплавства (м. Київ, просп. Берестейський (Перемоги), 14);

в Адміністрації судноплавства (м. Одеса, вул. Успенська, 4);

в СЦ «Моррічсервіс» (м. Одеса, вул. М. Грушевського, 39-є);

в СЦ «Моррічсервіс» (м. Київ, вул. Преображенська, 23);

в СЦ «Моррічсервіс» (м. Ізмаїл. вул. Свято-Нікольська, 50).

Повний перелік змін внесених до постанови КМУ №1499 за посиланням: bit.ly/3WY20eb.