• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Навчання в рамках інструмента TAIEX з питань впровадження системи управління якістю.

Опубліковано 17 жовтня 2022 року, 17:00

Сьогодні для працівників Адміністрації судноплавства розпочалася експертна місія TAIEX на тему: «Система управління якістю».

Протягом двох днів працівники Адміністрації судноплавства разом з експертами будуть обговорювати основні питання розроблення, впровадження та підтримки системи управління якістю з метою ефективного забезпечення Адміністрацією виконання зобов’язань держави прапора, держави порту і прибережної держави за міжнародними договорами України у сферах морського транспорту та торговельного мореплавства.

Планується, що експерти з Литви поділяться досвідом Європейського Союзу і нададуть практичні поради та рекомендації відповідно до стандартів ЄС.

Захід відкрив заступник Голови Адміністрації судноплавства Віктор Вишньов. Він подякував литовським колегам за підтримку України та надання практичних порад з системи управління якістю.

«У червні 2022 року Європейська Рада надала Україні статус кандидата в члени ЄС. Таким чином, ми повинні продовжувати наполегливо працювати та робити все, щоб відповідати нормам і стандартам Європейського союзу. Переконаний, наш захід сприятиме цьому», - зазначив Віктор Вишньов.

Лінас Каспаравічус, директор Морського департаменту Адміністрації безпеки транспорту Литви, та Вільма Кетлерієне, начальник відділу морського нагляду Морського департаменту Адміністрації безпеки транспорту Литви, привітали учасників заходу і висловили сподівання, що знання, здобуті під час навчання, працівники Адміністрації судноплавства зможуть застосовувати на практиці.

Під час навчання в учасників буде можливість поглибити знання щодо принципів, концепції та шляхів імплементації системи управління якістю і дізнатися на практиці, як вона працює на прикладі Адміністрації безпеки транспорту Литви. Також протягом заходу учасники зможуть поставити експертам запитання, які потребують фахової відповіді.

Довідково:

TAIEX – це інструмент технічної допомоги та обміну інформацією Європейської Комісії. TAIEX підтримує державні органи управління щодо наближення, застосування та виконання законодавства ЄС, а також сприяє обміну найкращими практиками ЄС. Він значною мірою керується потребами та надає відповідний спеціальний досвід для вирішення проблем у короткий термін.