• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нарада щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з розвитком внутрішніх водних шляхів (ВВШ) України

Опубліковано 19 березня 2019 року, 10:52

18 березня 2019 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури України Ю. ЛАВРЕНЮКА відбулася нарада щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з розвитком внутрішніх водних шляхів (ВВШ) України.

У нараді взяли участь народні депутати України А. ВАДАТУРСЬКИЙ, О. ЄДНАК, перший заступник Голови Державної служби морського та річкового транспорту України Д. БАРІНОВ, представники Міністерства  інфраструктури України, Міністерства оборони України, Міністерства  екології та природніх ресурсів України, в. о. Голови ДП «АМПУ» Р.  ВЕЦКАГАНС, заступник Голови Державної регуляторної служби України, в. о.  начальника ДП «Укрводшлях» та інші.

Під час наради обговорювалися  проблемні питання щодо функціонування ВВШ та їх вплив на роботу річкових  перевізників та імідж України, стан судноплавних гідротехнічних споруд  (шлюзів) на річці Дніпро, виконання Планів проведення ремонту шлюзів у  2017 і 2018 роках, а також План ремонту на 2019 рік, фінансування  забезпечення експлуатаційно-безпечного  стану шлюзів; організація  охорони шлюзів Дніпровського каскаду підрозділами Збройних Сил України,  виконання Плану шляхових робіт ДП «АМПУ» за 2018 рік. Також акцентовано  увагу на причини невиконання робіт з підтримки габаритів у 2018 році та  заходи щодо забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу ВВШ на  2019 р., щодо необхідності розробки проектів на виконання робіт для  забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу (поточне ремонтне  черпання) на ВВШ та необхідності проходження процедури оцінки впливу на  довкілля при виконанні вказаних робіт тощо.

За результатами наради прийнято відповідні рішення.