• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжвідомча нарада щодо вирішення проблемних питань та подальшої реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Опубліковано 26 квітня 2019 року, 11:47

Перший заступник Голови Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитро БАРІНОВ взяв участь у Міжвідомчій нараді щодо вирішення проблемних питань та подальшої реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, яка відбулася 25 квітня 2019 року в Міністерстві внутрішніх справ України.

Також у нараді взяли участь представники Мінінфраструктури, Мінрегіону, Морської адміністрації, Держприкордонслужби, Нацполіції та Урядового офісу з питань координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

За результатами наради досягнуто домовленостей щодо активізації участі України стосовно реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, зокрема її пріоритетних напрямів № 1а та № 11, а саме: удосконалення систем прикордонного контролю, управління і контролю документів. Це питання напряму стосується діяльності капітанів морських портів Морської адміністрації, які розташовані на р. Дунай.

Також акцентовано увагу щодо налагодження дієвої співпраці центральних органів виконавчої влади у цьому напрямку.

«Участь України в реалізації Європейської стратегії для Дунайського регіону (ЄСДР) забезпечить підвищення конкурентоспроможності Дунайського макрорегіону, прискорення європейських інтеграційних процесів, наближення рівня життя населення прикордонних регіонів до європейського рівня” – наголосив Дмитро БАРІНОВ.

Довідково: Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону була затверджена Радою ЄС 24 червня 2011 року.