• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінвідновлення та Адміністрація судноплавства в співпраці з USAID / UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах реалізують реформу сфери дипломування моряків.

Опубліковано 28 березня 2023 року, 11:07

Вона передбачає створення е-системи дипломування та нового Реєстру документів моряків.

Відбулась чергова зустріч представників організацій, залучених до процесу перезавантаження системи дипломування.

Захист інформації, унеможливлення доступу до даних з боку третіх сторін, максимальне зменшення людського впливу, а також зручність у користуванні електронними сервісами - найважливіші пріоритети, на які ми орієнтуємось аби перейти до міжнародних стандартів у дипломуванні.

Моряки чекають на скоріше впровадження системи електронної подачі документів - отже це є нашим першочерговим завданням, над яким триває активна робота. Також озвучили пропозиції, реалізація яких допоможе зробити е-систему дипломування зручною для користувачів. Маємо перші напрацювання - попереду багато обговорень та плідної праці.

Нагадуємо, що повний перезапуск системи дипломування відповідно до міжнародних практик став можливим завдяки ухваленню Кабінетом Міністрів України постанови від 30.12.2022 №1499 щодо підготовки та дипломування моряків. Із запуском оновленої системи у моряка з'явиться можливість отримувати послуги у сфері дипломування через портал Дія.