• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Минуло майже два місяці з початку виконання Адміністрацією судноплавства функцій дипломування

Опубліковано 12 квітня 2023 року, 11:34

За цей період, заручившись підтримкою команди Олександра Кубракова, нам вдалось налагодити роботу Державної кваліфікаційної комісії моряків в складі Адміністрації судноплавства. Члени ДККМ розглянули більш як 800 заяв від моряків, а уповноваженими особами Адміністрацією судноплавства було виготовлено більше ніж 1000 кваліфікаційних документів. 130 моряків за рішенням ДККМ були направлені на іспит, при цьому 76 отримали відмову у видачі кваліфікаційних документів.

Станом на сьогодні маємо таку кількість КДМів, які були видані морякам або чекають на видачу заявнику:

447 дипломів;

447 підтверджень до дипломів;

111 свідоцтв фахівця.

Для отримання кваліфікаційних документів моряку необхідно особисто та в письмовому вигляді подати заяву та необхідні документи за такими адресами:

 в Адміністрацію судноплавства (м. Київ, просп. Перемоги, 14);

 в Адміністрацію судноплавства (м. Одеса, вул. Успенська, 4);

 в СЦ «Моррічсервіс» (м. Одеса, вул. М. Грушевського, 39-є);

 в СЦ «Моррічсервіс» (м. Київ, вул. Преображенська, 23);

 в СЦ «Моррічсервіс» (м. Ізмаїл. вул. Свято-Нікольська, 50).

Іспити проводяться в СЦ «Моррічсервіс» за допомогою визнаного міжнародною морською спільнотою тесту CES 6.0. ДККМ присутня під час іспиту та після його завершення одразу ознайомлює моряка з результатами. У разі успішного складання, моряк отримує відповідний сертифікат з підписом члена ДККМ. Результати та сертифікат оформлюються автоматично за допомогою системи комп’ютерного тестування, що унеможливлює зовнішній вплив.

В результаті змін до Положення про звання осіб командного складу та порядок їх присвоєння, зокрема й того, що стосується виправлення помилки щодо звання «штурмана», а також із запуском оновленої системи, яка надасть можливість отримувати послуги у сфері дипломування через портал Дія, результати будуть набагато кращими - наразі йде активна робота в цих сферах.

Виключно ті кваліфікаційні документи, які видані Адміністрацією судноплавства є легітимними, тож закликаю морську спільноту підтримувати єдину законну процедуру дипломування в Україні.