• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Коментар Голови Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитра ПЕТРЕНКА з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Опубліковано 08 травня 2019 року, 11:28

Саме у ці дні, разом зі всім світом, згадуємо події найкривавішої війни  всіх часів. Згадуємо тих, хто загинув, хто не повернувся з війни:  героїв, які врятували світ, та невинних жертв нацизму.

Друга світова війна стала трагедією для десятків мільйонів людей, знищила тисячі міст і сіл,  залишила глибокі травми у серцях багатьох народів світу.

 Ми, український народ, знаємо ціну навали нацизму.  Мільйони українців  були знищені, закатовані, перевезені на чужину. На нашій землі  відбувалися одні з найтрагічніших подій тієї страшної війни.

Ми  розділяємо з десятками народів спільну перемогу та спільне горе від тих  втрат і точно знаємо, що тільки разом, пліч-о-пліч, ми перемогли нацизм у  Другій світовій війні. І так само – тільки підтримуючи один одного,  можемо сьогодні протистояти зовнішньому агресору –  російсько-терористичним окупантам, відстоювати свободу та територіальну  цілісність нашої держави, право самостійно вирішувати долю країни та  боротися за щасливе майбутнє наших дітей.

У ці дні згадуємо всіх, хто віддав життя за Україну – на фронтах Другої світової війни та на нинішньому східному фронті.

Вшановуємо подвиги дідів та онуків.

Пам'ятаємо! Шануємо! Вклоняємося!

Щиросердечно бажаю здоров’я та сил нашим ветеранам, а всім нам – безхмарного неба.

Миру нам!

Слава Україні!

З шаною                                                                                                                          Дмитро ПЕТРЕНКО