• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Форум з безпеки на транспорті

Опубліковано 08 травня 2019 року, 15:35

07 травня 2019 року відбувся Форум з безпеки на транспорті, модераторами  якого були: Юрій Чорний – організатор та координатор Форуму, директор  КМФ ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту»;  Віктор Козоріз – віце-президент Міжнародного благодійного фонду  «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод».

У  зазначеному заході взяли участь представники Міністерства інфраструктури  України, державної служби України з безпеки на транспорті, Патрульної  поліції, головний лікар «Інституту травматології та ортопедії НАМН  України» Р. Деркач, лікар-нарколог, викладач ВП «КМФ» ДП УКРНДІ МТ МОЗ  України І. Гальченко, директор КП «Центр організації дорожнього руху» В.  Черній та інші.

Від Державної служби морського та річкового  транспорту України у форумі взяв участь в.о. Голови Державної служби  морського та річкового транспорту України Дмитро БАРІНОВ, який подякував від імені Голови Морської адміністрації Дмитра ПЕТРЕНКА за запрошення, привітав присутніх на заході з початком роботи такого  вкрай важливого зібрання та побажав плідної результативної роботи.

«Морська адміністрація приділяє значну увагу безпеці на морському та  річковому транспорті, забезпеченню безпеки судноплавства тощо. Зокрема,  Морською адміністрацією на постійній основі проводиться аналіз аварійних  випадків на морському та річковому транспорті, а також з маломірними  (малими) суднами. Здійснений аналіз свідчить, що робота, проведена  минулого року, не була марною. Кількість аварійних подій зменшилась на  59,4 %, кількість загиблих і травмованих зменшилась на 33%. До основних  причин виникнення аварійних подій слід віднести: навігаційні та  технічні. Безперечно, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства  не обмежується лише реформуванням системи державного нагляду  (контролю), державного управління підприємствами та установами,  створенням підприємств та баз даних, розслідуванням та аналізом  аварійних подій тощо», - наголосив у своєму виступі Дмитро БАРІНОВ.

Також Дмитро Анатолійович зазначив, що національна нормативно-правова  база у сфері торговельного мореплавства є морально застарілою, а  законодавство щодо санкцій за порушення вимог безпеки на водному  транспорті взагалі не витримує критики.

За його словами Морською  адміністрацією вже підготовлено та спрямовано до Мінінфраструктури  законопроект щодо внесення відповідних змін до Кодексу України про  адміністративні правопорушення.

«Слід зазначити, що важливим  питанням нормативно-правового забезпечення безпеки, над яким активно  працює Морська адміністрація, є перегляд та затвердження правил  використання водних об’єктів маломірними (малими) суднами, видання яких є  компетенцією обласних державних адміністрацій», – наголосив Дмитро  БАРІНОВ.